Sterrig Baby Opleiding

Twee dampende cappuccino en een stilte… De stilte waar vanuit we besloten onze krachten te bundelen en tot samenwerking over te gaan. De diensten van Nynke haar bedrijf werden opgenomen in Sterrig.

De beslissing gaf bij Nynke veel ruimte. Ruimte om weer te kunnen denken in mogelijkheden en kansen. Ruimte voor ontwikkeling.

Nynke heeft haar basis als verpleegkundige. Naast haar werk heeft ze haar toenmalige bedrijf Babybalans opgericht. Ze volgde allemaal cursussen gericht op baby’s:

  • Dunstan Babytaal
  • Docent Shantala Babymassage
  • Draagconsulent
  • Babyconsulent
  • Baby yoga.

Jarenlang deed ze ervaring op in de praktijk in deze diensten én dat doet ze nog steeds. Nu wilde ze graag iets nieuws ontwikkelen.

Rond die tijd kwam in het nieuws dat de professionals in de kinderopvang die met baby’s werkten daar een extra cursus/ opleiding voor moesten gaan doen. Een van de maatregelen die bij de wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang ) hoort.

Wat als ze we een baby opleiding ontwikkelen?

Een nieuwe doelgroep voor Nynke. Tijd om al haar opgedane kennis te delen met anderen. Vanuit haar professie. Met daarin verweven de diensten waar we bij Sterrig voor staan. Een opleiding waarin je geïnspireerd wordt en zin hebt om dat wat je in de opleidingsdagen doet in de praktijk te gaan brengen.

Samen gingen we aan de slag. Door mijn minimale ontwikkeltijd (voordat Nynke in dienst bij Sterrig kwam) liep de ontwikkeling wat vertraging op. Voor de zomervakantie ging het hard. De opleiding werd ingediend en met spanning hebben we afgewacht tot het verlossende mailtje binnen kwam.

De opleiding is goedgekeurd!

De Sterrig Baby opleiding is goedgekeurd door het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang (OAK) als branche-erkende scholing. Wat betekend dat je voldoet aan de criteria IKK als je bij Sterrig de opleiding volgt.

Daar zijn we ontzettend trots op. Met een online leerplatform, opleidingsdagen, opdrachten voor in de praktijk, de mogelijkheid voor coaching on the job. We hebben gekozen om in te zetten op vele verschillende manieren van ontwikkelen. Dat de professionals niet alleen de inspiratie in de opleiding op doen, ook bij elkaar. We staan voor persoonlijk contact, inspiratie, kwaliteit en vaardigheid.

Een nieuwe fase

Nu is er een nieuwe fase aangebroken. De fase waarin we graag in gesprek willen gaan om over onze opleiding te komen vertellen. De fase waarin we op zoek gaan naar kinderdagverblijven die met ons samen willen werken.

Natuurlijk hebben we op de website al de basis informatie staan over de Sterrig Baby Opleiding. Als je nieuwsgierig bent kun je daar beginnen met lezen. Wil je meer en met ons in gesprek? Dat lijkt ons leuk. Laat het ons weten via een contactformulier.