Babybalans en Sterrig bundelen de krachten

Zittend aan de eetkamertafel. Rechts van mij een kladblokje en pen, links de laptop en mijn telefoon. Op het kladblokje staat een lijstje. Bedrijven die met hun aanbod in diensten ook de doelgroep kinderen hebben. Sterrig bestaat alleen nog in gedachten en deels op papier. Op de laptop knippert de cursor onder het woord ‘marktonderzoek’. Ik ga mensen bellen. Ik herhaal deze zin een aantal keer hardop. Ik vind het zo spannend. Wat als ze mijn bedrijfsplan nu helemaal niks vinden. Wat als zij denken dat dit niks word. Durf ik dan nog wel? Met een kriebel in mijn buik toets ik de cijfers van het telefoonnummer in en direct druk ik op de groene belknop. Daar gaan we dan. Met Jiska Clevering-Hartsuiker, voor mijn marktonderzoek zou ik je graag mijn bedrijfsidee willen vertellen en dan hoor ik graag van jou terug of je denkt of dit plan haalbaar is voor Wolvega en omgeving. Ik bel met Nynke van Babybalans. Ze hoort mijn verhaal aan, we brainstormen en ze sluit af met de woorden;

“ Als jij met dit bedrijf start dan word ik zeker klant „

Een aantal maanden later zit Nynke met haar dochter op een yogamat voor een ouder&kind yogales. Ze beleven, ze ervaren en ze zijn enthousiast. Haar dochter komt de training ‘Aandacht werkt‘ volgen. Nog in de pilotfase, want ik ben als AMT kindertrainer op dat moment nog in opleiding. Al snel neem ik haar flyermateriaal eens mee naar een fair en daarna besluiten we samen een kraam te huren voor het Lindefestival.

Een jaar later staan we weer samen op het Lindefestival en fluister ik Nynke toe dat ik zwanger ben. Ik weet het nog maar een aantal weken. Maar ik voel me zo beroerd dat voor mijn gevoel duidelijk zichtbaar is dat er iets met mij is. Heb je eind april volgend jaar ruimte voor een draagconsult? Nynke kijkt me nadenken aan? Hoezo? Geef je dan ook babymassage want dat wil ik ook hoor. En dan is het duidelijk, ben je zwanger?!

“ Heb je eind april volgend jaar ruimte voor een draagconsult? „

Het is tijdens een Mama Café moment dat we al nippend aan onze cappuccino het hebben over baby yoga. Nynke vertelt enthousiast over een cursus tot baby yoga docent. Is dat niet wat om toe te voegen aan jou diensten vraagt Nynke mij. Ik denk na en reageer; als jij nu baby yoga docent wordt, dan voeg ik het toe aan Sterrig. Zo komt onze eerste echte samenwerking tot stand. Een aantal maanden later zitten we met het cursusmateriaal tussen ons in te brainstormen over lesdagen, groepsgrote, website teksten en marketing.

“ Als jij nu baby yoga docent wordt, dan voeg ik het toe aan Sterrig „

Ineens zien we elkaar vier keer in de week, doordat we wisselend diensten bij elkaar afnemen. Twee enthousiaste mensen bij elkaar. Beide ondernemer. Beide boordevol ideeën. Beide verder willen ontwikkelen. En als we dan weer eens met een dampende cappuccino aan de tafel zitten valt het ineens midden in een gesprek stil. Ik denk het en zij zegt het. En als we de diensten van Babybalans Wolvega nu eens toevoegen aan Sterrig? Onze samenwerking verder uitbreiden? Onze krachten bundelen!

“ En als we de diensten van Babybalans Wolvega nu eens toevoegen aan Sterrig? „

Het dragen van baby’s en kinderen en de babymassage passen goed in het verlengde van de diensten die Sterrig al in huis heeft. Het zijn diensten die ik heb mogen ervaren als moeder. Diensten waar ik blij van word. Dus zeg ik ja! Er volgen meerdere gesprekken om dit vorm te geven. En nu zijn we zo ver. Met trots presenteren we Nynke Tjeerdsma die onder de naam van Sterrig als draagconsulent, baby yoga docent en baby massage docent aan de slag gaat. Ze neemt al haar diensten mee en blijft deze diensten ook zelf uitvoeren. Alleen nu onder de vlag van Sterrig. Dit vinden wij een feestje waard, vieren jullie mee? De aankomende dagen zullen er win acties gepubliceerd worden op facebook. Als je ook fan bent van dragen of yoga of hier nieuwsgierig naar bent, houd dan de facebookpagina in de gaten!

En zo groeit Sterrig verder. Er borrelen nog vele ideeën en we ontwikkelen op de achtergrond rustig door. We groeien een beetje de website uit met al onze diensten. Vandaag de eerste brainstorm sessies voor een nieuwe website gehad. Het coachen, de massage en de aromatherapie zijn nu even niet terug te vinden op de website. Dit mede omdat ik zelf nog een laag aantal uren werkzaam ben. Ik heb nog niet alle diensten weer opgepakt. Het komt wel weer. Heb je vragen over één van deze diensten, stel ze gerust. Ik kijk dan of ik het op kan pakken of hoe we er anders passend een draai aan kunnen geven.

1 gedachte over “Babybalans en Sterrig bundelen de krachten”

Reacties zijn gesloten.