Peuterdans in Wolvega

Peuterdans neemt je peuter mee in een dansverhaal waarbij wordt ingespeeld op de belevingswereld van het kind. We dansen meerdere weken één thema. Altijd aan de hand van een prentenboek.

Peuterdans is voor kinderen van 2 tot 4 jaar die graag bewegen. Het is spelen, ontdekken, bewegen, muziek maken en zingen. De ene peuter komt voor het eerst en danst alles zo mee, de ander wil eerst een aantal lessen de kat uit de boom kijken. Beide is prima. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en heeft daarin eigen behoeftes.

De les heeft een vaste structuur. Altijd dezelfde ‘warming-up’ en afronding van de les. We werken 3 tot 4 weken met hetzelfde thema. Peuters houden van herhaling en zo kunnen we het thema steeds iets verder uitbouwen.

Bij de peuterdans is het zo dat de peuters met Jiska of Lianne dansen, in een aangrenzende ruimte kunnen ouders/verzorgers een kopje koffie of thee drinken. De ene peuter vindt het direct prima dat de ouders de ruimte verlaten, de andere peuter wil eerst wat langer wennen. We volgen jullie tempo; het is de bedoeling dat het een fijn dans en speel moment is voor jouw kind.

Peuterdans is zoveel meer dan dansen alleen. De kinderen oefenen ongemerkt in grove en fijne motoriek. We zijn met taal en cijfers bezig. Ze ontwikkelen het creatieve door te spelen met het thema. Het samen delen en spelen levert vaak ook kleine oefensituaties op in het sociale en emotionele aspect.

Daarnaast zorgen we voor muzieklijsten op Spotify en delen we filmpjes zodat de peuters thuis lekker verder kunnen dansen. Zo is de peuterdans interactief. In de vakanties zijn er buitenlessen en voor de kerst- en zomervakantie zijn er kijklessen in de studio. Ook delen we regelmatig een foto of filmpje van de dansende kinderen in een besloten groep.

Peuterdans op YouTube

Met enige regelmaat plaatsen we voorlees verhalen, dansjes en complete peuterdans lessen op YouTube zodat je peuter thuis nog lekker door kan dansen of even kan ontspannen met een voorlees verhaal.

Lestijden

 • Elke woensdag ochtend van 9:00 tot +/- 9:45 uur, dansjuf Jiska
 • Elke woensdag ochtend van 10:00 tot +/- 10:45 uur, dansjuf Jiska

Ouders kunnen wachten onder het genot van een bakje koffie en of thee in de ruimte er naast.

Waar

Sterrig
Steenwijkerweg 1
8471KV Wolvega

Tarieven

 • Buddha & Big Buddha abonnement
  • Maand abonnement € 31,- p/m
  • Jaar abonnement € 29,- p/m

Op deze pagina zijn de tarieven en verschillende abonnementen te bekijken.

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie? Bel, app, of mail en we proberen zo goed en zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden.

  LET OP: Het komt met enige regelmaat voor dat ons antwoord in jouw spambox belandt. Vooral bij hotmail / live / outlook.com mail adressen. We streven er naar om op werkdagen binnen 24 uur te reageren op je vraag.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Proefles boeken? Selecteer hier de les

  Eventuele vraag / opmerking / blessures

  Aanmelden

  Boek een proefles via onderstaand lesrooster en we zien je graag bij de peuterdans!

  Bij inschrijving / aanmelding ga je akkoord met de algemene voorwaarden.