Peuterdans in Wolvega

Peuterdans neemt je peuter mee in een dansverhaal waarbij wordt ingespeeld op de belevingswereld van het kind. Sprookjes, prentenboeken of eigen verhalen vormen een rode draad tijdens de lessen. Peuterdans is ontwikkeld (door Marianne van PeuterDansMetMij) voor jongens en meisjes van 2 tot 4 jaar die graag bewegen. Ze spelen op een manier waar veel beweging aan te pas komt en beginnen spontaan te dansen en zingen als ze muziek horen.

Daarnaast is het ook geschikt voor kinderen die timide zijn en de kat uit de boom kijken. De eerste lessen zullen ze alles van een afstandje bekijken maar wel opslaan wat er gebeurt. Soms letterlijk voetje voor voetje zullen ze mee gaan doen en de verlegenheid loslaten. Peuterdans is ook voor kinderen die hun grove motoriek beter kunnen ontwikkelen. De lessen kunnen helpen om de bewegingsmogelijkheden van het kind te ontwikkelen door het kind te stimuleren tot bewegen.

Peuterdans houdt rekening met kinderen die gevoelig zijn voor sfeer en geluid. Tijdens het ontwikkelen van de lessen wordt gekeken naar muziek keuze en tijdens de les wordt gelet op het volume. De lessen peuterdans sluiten aan bij de taal-en rekenontwikkeling van peuters en bij de ontwikkeling van grove en fijne motoriek. Door middel van een vaste structuur in de les van korte bewegingsactiviteiten, afwisselende muziek en eenvoudige materialen komen alle aspecten aan bod. Kinderen leren te wachten op hun beurt en dat een oranje lint net zo mooi zwiert als een roze lint.

Peuterdans op YouTube

Met enige regelmaat plaatsen we voorlees verhalen of dansjes die we doen tijdens de peuterdans zodat je peuter thuis nog lekker door kan dansen of even kan ontspannen met een voorlees verhaal.

Lestijden

  • Elke woensdag ochtend van 9 tot +/- 9:45uur.
  • Elke donderdag ochtend van 9 tot +/- 9:45 uur.

Ouders kunnen wachten onder het genot van een bakje koffie en of thee in de ruimte er naast.

Waar

De peuterdans vindt plaats in mijn studio die gevestigd is in Sonnega (vlakbij Wolvega).

Sterrig
Pieter Stuyvesantweg 40
8478 HE Sonnega

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie? Bel, app, of mail en we proberen zo goed en zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden.

Aanmelden

LET OP: Het komt met enige regelmaat voor dat mijn antwoord in jou spambox beland. Vooral bij hotmail / live / outlook.com mail adressen. Ik reageer doorgaans binnen 24 uur, dus mocht je het niet vertrouwen app / sms / bel of stuur mij een persoonlijke bericht via Facebook.

Voornaam

Achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Eventuele vraag / opmerking

Bij inschrijving / aanmelding ga je akkoord met de algemene voorwaarden.