Peuterdans in Wolvega

Peuterdans neemt je peuter mee in een dansverhaal waarbij wordt ingespeeld op de belevingswereld van het kind. We dansen meerdere weken één thema. Altijd aan de hand van een prentenboek. Ik maakte kennis met de peuterdans door Marianne van PeuterDansMetMij.

Peuterdans is voor jongens en meisjes van 2 tot 4 jaar die graag bewegen. Het is spelen, ontdekken, bewegen, muziek maken en zingen. De ene peuter komt voor het eerst en danst alles zo mee, de ander wil eerst een aantal lessen de kat uit de boom kijken. Beide is prima. Ieder kind ontwikkeld zich op zijn eigen manier en heeft daarin eigen behoeftes.

De les heeft een vaste structuur. Altijd dezelfde ‘warming-up’ en afronding van de les. We werken 3 tot 4 weken met hetzelfde thema. Peuters houden van herhaling en zo kunnen we het thema steeds iets verder uitbouwen.

Bij de peuterdans is het zo dat de peuters met Jiska dansen, in een aangrenzende ruimte kunnen ouders/ verzorgers een kopje koffie of thee drinken. De ene peuter vind het direct prima dat de ouders de ruimte verlaten, de ander peuter wil eerst wat langer wennen. We volgen jullie tempo. Het is de bedoeling dat het een fijn dans en speel moment is voor jou kind.

Peuterdans is zoveel meer dan dansen alleen. De kinderen oefenen ongemerkt in grove en fijne motoriek. We zijn met taal en cijfers bezig. Ze ontwikkelen het creatieve door te spelen met het thema. Het samen delen en spelen levert vaak ook kleine oefensituaties op in het sociale en emotionele aspect.

Daarnaast zorgen we voor muzieklijsten op spotify en delen we filmpjes zodat de peuters thuis lekker verder kunnen dansen. Zo is de peuterdans interactief. In de vakanties zijn er buitenlessen en voor de kerst- en zomervakantie zijn er kijklessen in de studio. Ook delen we regelmatig een fotootje of filmpje van de dansende kinderen in een besloten groep.

Peuterdans op YouTube

Met enige regelmaat plaatsen we voorlees verhalen, dansjes en complete peuterdans lessen op youtube zodat je peuter thuis nog lekker door kan dansen of even kan ontspannen met een voorlees verhaal.

Lestijden

 • Elke woensdag ochtend van 9:00 tot +/- 9:45 uur.
 • Elke woensdag ochtend van 10:00 tot +/- 10:45 uur.

Ouders kunnen wachten onder het genot van een bakje koffie en of thee in de ruimte er naast.

Waar

De peuterdans vindt plaats in mijn studio die gevestigd is in Wolvega.

Sterrig
Steenwijkerweg 1
8471KV Wolvega

Tarieven

Wil je een keer ervaren of de peuterdans is voor je kind is? Vul dan hieronder het contact formulier in voor een proefles. Een proefles kost €5.

 • Buddha & Big Buddha abonnement
  • Maand abonnement € 24,- p/m
  • Jaar abonnement € 22,- p/m

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie? Bel, app, of mail en we proberen zo goed en zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden.

Aanmelden

  LET OP: Het komt met enige regelmaat voor dat ons antwoord in jouw spambox belandt. Vooral bij hotmail / live / outlook.com mail adressen. We reageren doorgaans binnen 24 uur, dus mocht je het niet vertrouwen app / sms / bel of stuur ons een persoonlijke bericht via Facebook.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Eventuele vraag / opmerking

  Bij inschrijving / aanmelding ga je akkoord met de algemene voorwaarden.