Aerial Yoga in Wolvega

Binnenkort bij Sterrig Aerial Yoga!

Aerial Yoga is mateloos populair en bestaat in vele verschillende vormen. Als we het in het Westen hebben over yoga, dan bedoelen we daarmee eigenlijk Hatha-yoga. Eigenlijk is elke vorm van yoga een gezonde manier om aan voldoende lichaamsbeweging te komen. Je bouwt aan kracht, ontspant, vermindert stress en het kan bijdragen aan een vermindering van rugklachten. Daarnaast biedt aerial yoga enkele unieke voordelen. Zo hang je in de lucht, ondersteund door een doek, wat een geheel andere drukpuntbelasting oplevert dan andere vormen van yoga. En je krijgt nog gratis massages ook.

De mogelijkheid om omgekeerd te hangen, stimuleert de doorbloeding naar de hersenen met een verfrissende geest als gevolg. Stel je voor dat je op een stressvolle dag een kort rustmomentje neemt en even onderste boven gaat hangen. Dan ben je zo weer scherp en kan je er weer fris tegenaan.

Ideaal om met yoga te beginnen

Als het gaat om instappen, dan biedt aerial yoga, ook wel hangmatyoga of luchtyoga genoemd, veel voordelen. Voor mensen die overwegen te beginnen met yoga, zijn de vele moeilijke houdingen die ermee geassocieerd worden een drempel. Je denkt misschien dat je benen in je nek moet kunnen leggen om aan yoga te doen. Hangmat yoga biedt een optimale ondersteuning bij alle houdingen die uitgevoerd worden. Je zweeft als het ware in de lucht, terwijl het doek je maximaal ondersteunt. Dit maakt houdingen en variaties mogelijk die anders onmogelijk zouden zijn. Aerial yoga is ideaal voor iedereen die met yoga wil beginnen en wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Funfactor

Belangrijk bij alles wat je doet is dat je er wat uit haalt. In dit geval is dat ook gewoon plezier. De ervaring van het zweven maakt dat hangmat yoga een vrij grote plezierbeleving kent. Niet onbelangrijk natuurlijk. Want yoga mag dan gezond en ontspannend zijn, de kans dat je het doorzet wordt groter als je er ook lol aan beleeft.

Wanneer

In onze vorige yogastudio hadden we net alle aanpassingen aan het plafond gedaan om de doeken op te kunnen hangen. In onze nieuwe yogastudio hebben we nog een uitdaging aan te gaan. We hebben een systeemplafond. Dit betekend dat er een andere constructie moet gaan komen. Tot die tijd bieden we losse lessen én lesblokjes van twee lessen aan. Zolang we nog gebruik kunnen maken van de oude studio zullen de lessen daar plaats vinden. Ondertussen doen we ons best om de constructie in de nieuwe studio voor elkaar te krijgen. Als de constructie in de nieuwe studio hangt gaan we ook kijken naar de mogelijkheden voor wekelijkse Aerial Yoga lessen.

Vraag gerust naar de mogelijkheden voor een losse les of deelname aan een lesblokje.

  LET OP: Het komt met enige regelmaat voor dat mijn antwoord in jou spambox beland. Vooral bij hotmail / live / outlook.com mail adressen. Ik reageer doorgaans binnen 24 uur, dus mocht je het niet vertrouwen app / sms / bel of stuur mij een persoonlijke bericht via Facebook.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Eventuele vraag / opmerking