Sterrig start na de zomer met een kantoor in huis

De zomer loopt ten einde en wij besluiten de zon in huis te halen.

Het begint allemaal met het idee dat ik een bureau ergens in huis wil. Mijn kantoor is ondertussen onze slaapkamer geworden en er zijn geen aparte ruimtes meer over. Er moeten concessies gedaan worden. En dan hakken we de knoop door. Mijn piano gaat eruit om ruimte te maken voor een werkplek. Na een hele intensieve tijd begin ik weer steeds meer aan Sterrig te denken. En wil ik niet alleen meer denken, maar ook doen!

Hoe gaat het met Mees?

Die vraag krijg ik regelmatig. Ik heb de laatste periode van mijn zwangerschap én de eerste weken van Mees heb ik jullie nog wel eens een update gegeven. Deze zomervakantie heb ik me zoveel mogelijk gericht op mijn gezin. Mees heeft veel gehuild. Tot hij ongeveer 5 maanden was huilde hij zo’n 2 tot 6 uur op een dag. De sonde ging eruit en Mees kreeg meer energie. Steeds vaker had hij zijn ogen open en wakkere momenten. Vanaf het moment dat zijn energie toenam, begon hij steeds meer te huilen. Huilbuien, driftig met zijn knuistjes tegen mijn borst aanslaan, krabben en met grote ogen om zich heen kijken, veel spugen, een lijfje als een plankje. Eerst dachten we aan reflux. Later dachten we aan spanning. Alle adrenaline die ik aanmaakte tijdens de bloedingen zijn via de placenta ook bij hem gekomen. En hoe ik hem ook vertelde dat alle tranen die ik huilde, al het verdriet wat ik voelde, mijn boosheid en mijn onmacht, dat dit allemaal van mij was… Ik heb toch het idee dat hij er wat van heeft meegekregen. Na de geboorte droeg ik hem veel bij me. Hij zat zo ongeveer aan me vast geplakt. Ook toen herhaalde ik dat hij echt niet mijn tranen hoefde te huilen. Soms huilden we samen. Ik voelde me zo machteloos. Dat kleine mannetje. Met zijn grote ogen keek hij paniekerig de wereld in. Ik geloof erin dat kinderen hun ouders spiegelen. Als ik maar wil kijken laten ze mij zien wat er bij mij speelt. Ik was ook heel verdrietig. Verdrietig om alles wat er was gebeurd. Verdrietig om los te laten hoe ik alles had verwacht en bedacht. Een fijne aanrommel verlof tijd voor de bevalling. Thuis bevallen. Een knusse kraamtijd. Om maar eens wat te noemen. Zijn verdriet, mijn verdriet, zijn spanning en mijn spanning, het was allemaal een samen spel. Ondertussen kijkt Mees met een ontdekkende blik de wereld in. Hij kijkt en luistert wat hij om zich heen ziet en hoort. En deelt gul grote glimlachen uit. Hij spartelt en trappelt heel wat af. Wat een bewegingen, wat een energie. Hij is ook al klant bij Sterrig. Want we gaan samen naar de baby yoga. Samen op de mat. Kleine contactmomenten door bewegingsspelletjes en massages. Wat genieten we er samen van. We doen de spelletjes ook regelmatig thuis. Hij weet vaak al wat er komen gaat en trappelt dan enthousiast. Dan straal ik en geniet ik van zijn blije koppie. Jup, na regen komt zonneschijn.

Hoe gaat het met Sterrig?

Terwijl de wind nu om het huis heen raast, wordt het in ons huis rustiger. Ontstaat er ruimte. Ruimte om taken op te pakken. Ruimte om uit te rusten en bij te komen. Ruimte om alles een plekje te geven. Het is nog even zoeken. Deze blog stond voor afgelopen maandag op de planning, net als de nieuwsbrief. Afgelopen maandag stond ook het ziekenhuisbezoek van Noor op de planning. Zoals jullie misschien al hadden meegekregen, konden we heel vlot terecht voor een onderzoek voor Noor. Want ook de eerste peuterdans en kinderyoga lessen stonden op de planning. Zo ineens was de planning al weer helemaal omgegooid. Ik ben zo dankbaar dat jullie steeds weer begrip hebben en meeleven. <3

Kinderyoga

De kinderyoga lessen gaan weer van start. Iedere woensdag middag is er van 15:00 – 16:00 een groep voor de leeftijd 3 – 7 jaar. Van 16:00 – 17:00 is er een groep voor de leeftijd 8 – 12 jaar. Ilse Keizer heeft deze lessen tijdens mijn afwezigheid overgenomen. Mocht het een keer uitvallen omdat ik niet kan, kan ik haar nog weer vragen. Wat betekent dat Ilse vast nog wel eens een les komt geven. In beide groepen is er ook nog plek voor kleine of grote yogi’s.

Peuterdans

Ook de peuterdans gaat weer van start. Ik heb eens even geteld, maar volgens mij zijn er aardig wat peuters actief aan het dansen. Er komen nog twee proeflessers mee doen aanstaande woensdag. En dan wacht ik de eerste komende lessen even af om te zien welke peuters er echt allemaal actief dansen. Maar het zou zo maar eens kunnen zijn dat ik een volle groep heb.

Workshops

Er staan ook al weer verschillende workshops op de planning. Ik voeg de workshops ook altijd toe bij de evenementen op facebook. Binnenkort worden nog toegevoegd: handletteren met fineliner deel 2 en Smakelijk tekenen! Houd de evenementen maar in de gaten 😀

Aandacht werkt! Training

Voordat ik naar het ziekenhuis ging, tijdens mijn zwangerschap gaf ik nog Aandacht werkt! Training. Deze zal ik weer oppakken en gaan afronden. Het is de bedoeling om een tweede groep van start te laten gaan in de leeftijdscategorie 8-12 jaar. Mocht je interesse hebben, laat het dan even weten.

Hatha- en Baby Yoga

Dan zijn er iedere week ook weer Hatha– en Baby yoga lessen. Deze worden verzorgd door Agnieszka en Nynke.

Kantoor in huis

Tegen die zonnige gele muur staan nu nog twee stoelen op de plek waar mijn bureau gaat komen. Dat bureau heb ik besteld bij Joris. Die het op maat voor mij gaat maken. Woensdag gaat mijn vaste werkdag worden. Verder werk ik vanuit huis op het moment dat het kan. In overleg bekijk ik iedere keer wat ik aan afspraken in kan plannen. Zo zal mijn agenda langzamerhand steeds verder weer gevuld raken. Ik ga me nu eerst ook richten op ontwikkelen, schrijven en tekenen. Dit zijn taken die afgelopen jaar zijn blijven liggen. Dit is wat ik ook heel graag doe 🙂 En wat ik goed kan doen in mijn kantoor aan huis.

Willen jullie me een beetje helpen? Dat kan hoor. Voor alle klanten die in Mijn Sterrig werken, als jullie goed bijhouden wanneer je er bent, dan helpt dat mij enorm. En verder kan een beetje marketing hulp nooit geen kwaad. Dus deel gerust een evenement, laat een recensie op facebook, vertel anderen wat je doet bij Sterrig. Want de marketing heb ik wel een klein beetje laten liggen… Waar ik mij ga starten is meer filmen. En dat wil ik al een hele tijd. Maar ik zeg het nu maar even, dan zijn jullie mijn stok achter de deur, oke 😉 Filmen om te vertellen over mijn diensten en ook leuke ins en outs en tips en trucs over alles wat we doen.

Wat wel een heel fijn gevoel is, is dat Sterrig is blijven stralen in mijn periode van afwezigheid! Nu is het weer tijd voor een extra sprankel 😀

Tot de volgende keer dat ik je live zie en anders online!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren