Knutselen met herfst blaadjes

knutselen met herfst blaadjes

Bij de peuterdans hebben we over het thema herfst gedanst. We gebruikten het boek Plets, plets, plats! van Rian Visser. In dit boek wandelt er een jongetje door het bos en hij verzamelt allemaal mooie herfst spullen. De dieren van de bos vinden dat een beetje vreemd. Wat gaat hij toch doen met al die kastanjes, beukennootjes en eikels. Ze volgen hem naar huis en zien dat hij er kunst mee maakt. De dag erna wandelt het jongetje weer door het bos. Het hele bos is versiert met kunst. Want ook de dieren hebben geknutseld met al die mooie herfst spullen.

De les vliegt altijd voorbij, uitgebreid tijd om te knutselen hebben we niet. Dit is dan ook een mini knutsel. Het tweede jaar dat ik deze knutsel gebruik. Twee jaar lang een succesnummer. De hoogste tijd om hem met jullie te delen. Het is reuze simpel:

Je hebt nodig:

  • Verschillende soorten herfstblaadjes
  • Oogjes, het makkelijkst is het wanneer dit stickertjes zijn. Anders heb je ook lijm nodig.
  • Merkstift

Het leukst is het wanneer de kinderen zelf de oogjes plakken en evt ook het gezichtje tekenen. Ik help vaak even met het peuteren van de stickertjes. Bij de peuterdans teken ik zelf vlot de gezichtjes er op. Bij de kinderyoga hebben de kinderen dit zelf gedaan.