Pedagogisch coach bij Kinderopvang &Vriendjes

2020 was het jaar waarin we gestart zijn met de Baby Opleiding bij Sterrig. We verzorgden de opleiding voor kinderopvangcentra in Wolvega, Drachten en Beilen. Dit jaar staan Volendam, Ens en een nieuwe groep in Wolvega al op de planning. We moeten soms wat schuiven met de opleidingsdata door de huidige maatregelen. We genieten van iedere opleiding die we kunnen verzorgen.

Mijn allereerste gesprek voor de Baby Opleiding was met de Kinderkei in Wolvega. Een aantal kinderopvangcentra had ik op de hoogte gehouden van de ontwikkeling van onze Baby Opleiding. Daarna kwam voor mij de drempel om een kinderopvang op te bellen die helemaal niet wist van ons bestaan en dan onze opleiding onder de aandacht te brengen.

Het eerste telefoontje wat ik deed was naar Kinderopvang &Vriendjes. Na een wandeling met Linda van LibaBiba, kreeg ik een telefoonnummer van de eigenaresse. Ik belde haar en viel met de deur in huis. Ik vind best wel lastig om zomaar op te bellen en te vertellen over onze Baby Opleiding. Laura, die de eigenaresse is van deze opvang, gaf direct te kennen dit helemaal te begrijpen. Wat volgde was een leuk telefoongesprek waarin we afspraken dat ik eens langs zou komen.

Er was direct een klik tijdens mijn bezoek bij &Vriendjes. Er ontstonden mooie gesprekken over opvoeding en de ontwikkeling van baby’s en kinderen. Laura vroeg me ter plekke of ik ook iets deed met pedagogische coaching? Ik besloot om uit te zoeken wat de mogelijkheden zouden zijn hiervoor.

Ondertussen startte &Vriendjes samen met Olke Bolke in Beilen met de Baby Opleiding. Tussendoor heb ik Laura een keer aan de telefoon om een pedagogisch vraagstuk door te spitten. Als ik ophang merk ik hoe deze kennis en ervaring van mij geprikkeld wordt. Hoe enthousiast ik ben tijdens het telefoongesprek. Na het afronden van deze opleiding hebben we het in het eindgesprek over het pedagogisch coachen. Volgens de wet IKK en de CAO Kinderopvang mag ik met mijn diploma’s en werkervaring als jeugdhulpverlener wat betekenen als pedagogisch coach. &Vriendjes kan mij dan ook op ZZP basis invliegen.

We besluiten de samenwerking aan te gaan. Een jaar lang zal ik voor &Vriendjes hun pedagogisch coach zijn. We rollen gezamenlijk een mooie jaarplanning uit met daarin individuele coaching voor de medewerkers, teamcoaching, coaching on the job, intervisie en casuïstiek. Ik heb er ontzettend veel zin in en wordt er nu al blij van. Op een mooi jaar met vele inspirerende momenten die leiden tot ontwikkeling.

1 gedachte over “Pedagogisch coach bij Kinderopvang &Vriendjes”

Reacties zijn gesloten.