Lockdown nummer 2 – Geen steun maar toch ook wel.

Ik scroll door mijn tijdlijn en stop bij een bericht van een yogadocent die al haar materialen verkoopt. Na 10 jaar sluit ze haar deuren. De tweede lockdown doet letterlijk haar deur dicht. Ik zucht, het raakt me. Ik ben een gevoelig mens. Het raakt me ook als ik langs de dichte winkels in ons dorp naar mijn eigen gesloten bedrijf loop.

Eerder deze week las ik het persbericht van Vereniging Yogascholen Nederland. Daarin staat vermeld dat een kwart van de yogascholen het niet zal redden in 2021. Dat naast de yogascholen die nu al besloten hebben de deuren te sluiten. Als yogascholen hebben we geen eigen SBI code. Dit maakt dat we anders ingedeeld zijn en daardoor niet aan de voorwaarden voldoen voor een tegemoetkoming.

Ik ben nooit goed met cijfers geweest. Vandaag nog brak ik mijn hoofd over een som van Noor, groep 5 rekenen. Mijn gevoel zegt dat er iets niet klopt. De rekenmachine erbij en inderdaad, het antwoord klopt niet. Opnieuw aan de slag met de som en dan zie ik al snel waar de fout zit.

Bij de start van Sterrig schreef ik dan ook direct op dat ik het cijfermatige gedeelte van mijn bedrijf deels wil onderbrengen bij iemand die er zijn vak van heeft gemaakt.

Maar dit behoeft geen concrete cijfers om te snappen dat de uitgaven die maandelijks door gaan niet gelijk staan aan de inkomsten wanneer iemand zijn deuren sluit.

Mensen polsen wel eens hoe het nu gaat en of ik het een beetje red met de overheidssteun. Nou nee, want die is er voor mij op dit moment niet. Maar er is aangekondigd dat er opnieuw geld beschikbaar gesteld wordt voor de ondernemers. Wie weet voldoen we dit keer wel aan de juiste SBI code (geruchten dat er dit keer niet naar de SBI codes wordt gekeken) en de regels die erbij horen. Dat zou heel mooi zijn…

Want er groeit nog steeds geen geldboom in mijn tuin. De enige bank die met mij samenwerkt is de bank waar ik op zit of lig. Helaas is onze dochter daar onlangs doorheen gezakt (gesprongen). Dus dat houdt ook niet echt over. De afgelopen weken ben ik dan ook druk op zoek geweest naar die pot met goud onder de regenboog, maar hij lijkt zich steeds te verplaatsen… En zo blijven we zoeken naar geschikte oplossingen. Deze alinea is natuurlijk met een knipoog. Tussen de regels door zou je kunnen lezen dat het financieel een ingewikkelde tijd is voor ons.

Voor nu zijn er zeker ook een aantal positieve berichten hoor. Zo zijn we deze week voor de 3e keer live gegaan op YouTube. Waarin kinderen een les kinderyoga vanuit hun eigen woonkamer konden doen. Na de lessen hebben meerdere ouders een donatie gedaan, waarvoor onze dank. We hebben een hele mooie digitale opdracht van de Gemeentes Weststellingwerf, Ooststellingwerf en Opsterland. Iedere donderdagmiddag verzorgen we een online les voor de medewerkers daar. Nadat we de Baby Opleiding voor kinderopvang &vriendjes hebben verzorgd, mag ik nu voor een jaar hun pedagogisch coach zijn. Ik verzorg dan de coaching van de medewerkers individueel, teamcoaching en coaching on the job.

De hatha yoga lessen, zwangerschapsyoga en de tieneryoga gaan digitaal door en er zijn dan ook meerdere klanten die een jaar abonnement hebben afgesloten, zelfs voor de kinderyoga terwijl die lessen niet door gaan op het moment. Dank hiervoor!

Wil je ons helpen? Dat vinden wij super lief. Dit kan door een donatie, door het afsluiten van een abonnement, door het kijken van onze video’s op YouTube, door ons te volgen, te delen, te liken op social media of door gewoon een berichtje te sturen.