Live kinderyoga op YouTube

De yogalessen, meditaties en peuterdanslessen op YouTube worden door kinderen en volwassen door heel Nederland gevolgd. Deze week hadden we twee mijlpalen op YouTube die we hebben gevierd met een vreugdedansje.

We bereikten de 1000 abonnees. Wat naast de 4000 kijkuren een mijlpaal is bij YouTube. Op het moment dat je deze mijlpalen hebt bereikt kun je inkomsten genereren met de video’s die je online plaatst. Reken je nu direct niet rijk hoor. Het gaat om hele kleine bedragen. Tenzij je ontzettend veel kijkers hebt. Maar mijn eerste twintig cent zijn toch maar mooi verdiend. Wie het kleine niet eert…

Deze week zijn we ook voor de eerste keer live gegaan op YouTube. Een kinderyogales over Meneer Geluk en Mevrouw Mopper. Als ik normaal een yogales opneem voor YouTube dan moet er met regelmaat nog wel wat in geknipt en geplakt worden. Live gaat dat natuurlijk niet. Zo stond ik dan ook met een gezonde kriebel in mijn buik op de mat. Toch vloog de les voorbij en kregen we naderhand allemaal leuke foto’s van kinderen die mee hadden gedaan.

Bij kinderopvang Libabiba deden ze zelfs met een hele groep mee. Met zijn allen zijn ze daarna aan tafel gegaan voor de bijbehorende knutselopdracht. Ik vind het zo fantastisch om te weten en te zien via de foto’s dat kinderen thuis met plezier aan het bewegen zijn. Dat hun creativiteit geprikkeld wordt en er uit zichzelf over gaan tekenen of knutselen.

Ik voel me altijd dankbaar als ik een foto of een berichtje ontvang van iemand die de les heeft gedaan. Ook van volwassenen ontvangen we berichtjes over de hatha yoga die ook op YouTube staan. Of een spontaan mailtje van ouder en een kind die zo genieten van de meditaties. Ouders konden na de live yoga les een donatie overmaken naar Sterrig. Fantastisch om te merken dat dit ook gebeurd. Het is altijd mogelijk om na het volgen van een les op YouTube een donatie over te maken.

Trots en dankbaar zijn we met deze mijlpalen. Voor nu liggen er nog wat lesplannen klaar om omgetoverd te worden naar YouTube lessen en meditaties. Zit ik te broeden op de volgende live kinderyogales. Ben ik nieuwsgierig naar wat voor avonturen YouTube ons verder nog gaat brengen.

1 gedachte over “Live kinderyoga op YouTube”

Reacties zijn gesloten.