Nationale voorleesdagen 2021, Coco kan het in de online kinderyoga les

De Nationale Voorleesdagen zijn van start gegaan vandaag. Als je veel voorgelezen wordt als baby, peuter en kleuter, is het daarna makkelijker om zelf te leren lezen. Bij Sterrig zijn we zoals jullie weten dol op boeken. Er is natuurlijk onze eigen Sterrig minibieb. In vele yogalessen én in alle peuterdanslessen staat het boek centraal. Vandaag zijn we opnieuw live gegaan op YouTube met een kinderyogales over Coco.

Dit jaar is het boek Coco kan het! het prentenboek van het jaar geworden. Een boek waarin het vogeltje Coco centraal staat. Hij heeft nog nooit gevlogen en weet niet of hij dat wel wil en twijfelt of hij het wel kan. Hij zit boordevol gedachten die bevestigen waarom je beter niet kan vliegen, net zo goed zijn er gedachten wat maakt dat je wel zou kunnen gaan vliegen. Mama helpt en geeft hem een duwtje in de goede richting. Coco kan het! Hij vliegt en is niet meer te stoppen. Alhoewel… Als je het boek leest of de kinderyoga les volgt kom je er achter wat Coco stopt 😉

Bijna iedere kinderyoga les die ik geef sluit ik af met een creatief moment passend bij het thema. Nu staan er al veel kinderyogalessen op YouTube, maar deze sloot ik eigenlijk nooit af met een creatief moment. De live lessen die ik geef zijn net als de lessen in de studio. Inclusief massage, een ontspanning én ook de knutsel. De lessen zijn dan ook wat langer dan de gemiddelde kinderyogales van mij op YouTube.

Dit keer twijfelde ik over mijn knutsel. Want het is een vouwwerkje. Nu is vouwen niet mijn sterkste kant. Maar deze vogel vouwen, dat was me thuis al meerdere malen gelukt. Ik dacht ik kan het iets anders kiezen om mee af te sluiten. Toch past dit vogeltje zo mooi bij mijn thema en het nodigt uit om er nog verder mee door te spelen… Wat als ik het niet kan? Wat als het fout gaat midden in mijn live les? Wat als het wel lukt en kinderen thuis zo’n leuke vogel hebben om mee te spelen. Ik merkte net als Coco de nodige negatieve en positieve gedachten op. Ik besloot dan ook het gewoon te doen. Gewoon doen levert vaak mooie momenten en ontdekkingen op. En ach ja… het ging een beetje mis en het was best moeilijk in beeld te brengen. Met een linkje naar de echte vouwvideo voor deze vogel erbij, komt het vast helemaal goed en hebben de kids vast leuke vrolijke vogels om mee te spelen.

De yogales is gewoon op YouTube te vinden en blijft daar ook staan. Mocht je het gemist hebben dan kun je de les nog altijd. Voel je vrij als je juf of meester bent om deze video te delen met de kinderen uit je klas. Lekker in beweging met Coco.

Na het volgen van deze les op YouTube mag je altijd een donatie plaatsen. Doneer wanneer je hier zelf financieel ruimt voor hebt. Het is op dit moment van harte welkom <3