Sterrig opent een boekenhuisje

Als kind had ik me ten doel gesteld om alle kinderboeken uit de bibliotheek te lezen. Ik las veel, leende het maximum aan boeken en bracht ze voor de leentermijn was verstreken weer terug. Omdat ik ze simpelweg allemaal al weer uit had. Later wilde ik wel in de bieb werken, omdat ik de illusie had dat je dan tijdens werktijd boeken kon lezen.

De liefde voor het boek is altijd gebleven. In mijn werk maak ik dan ook veel gebruik van boeken. Bij de kinderyoga en de peuterdans het meest. We dansen en bewegen aan de hand van de avonturen van de boeken. Kinderen kunnen zich inleven in de verhalen, het geeft ruimte voor gesprekken over mooie onderwerpen als wie ben ik, wat kan ik, emoties, weerbaarheid, etc.

Lange tijd speelde ik al met het idee voor een boekenhuisje. Ik speurde op het internet voor ideeën en kwam op de website van kinderzwerfboek. Wat een fantastisch idee. Ons land scoort laag in het leesplezier bij de kinderen. Plezier in het lezen begint bij het uitzoeken van boeken waar je echt blij van wordt. Met dit boekenhuisje hopen we de kinderen een nieuwe en extra plek aan te bieden waar ze een boek kunnen kiezen of omruilen. Zodat ze met regelmaat een nieuw of ander boek in handen hebben.

In de kinderboekenweek zullen er alleen kinderboeken in het huisje staan. Daarna zal er ook plek zijn voor wat boeken voor volwassenen. Sterrig zal er voor zorgen dat er altijd boeken in het huisje staan. Voel je vrij om ons daar in te helpen. Heb je boeken liggen die niet meer gelezen worden, dan kun je laten zwerven in ons boekenhuisje. Het helpt ons ook dat je anderen laat weten dat het huisje er is.

Voor de kinderboeken is het zo dat er zwerfstickers in het huisje liggen. Je plakt één sticker op de voorkant van het boek en één sticker aan de binnenkant. Als je een boek meeneemt die nog geen zwerfcode (staat op de sticker aan de binnenkant van het boek) heeft dan kun je dit boek registreren op de website van Kinderzwerfboek.

We zijn nu nog even zoekend in of het huisje voor altijd buiten kan staan of juist op de dagen en moment dat we in de Sterrig locatie zijn. Ook staat het huisje nu nog op een krukje en krijgt het nog een eigen sokkel. In de stories van instagram en facebook zullen we af en toe ook boeken aankondigen die nieuw in het huisje komen te liggen.

Dat we met elkaar vele boeken rond mogen laten zwerven en kunnen bijdragen aan het leesplezier van de kinderen.

1 gedachte over “Sterrig opent een boekenhuisje”

Reacties zijn gesloten.