Yoga voor de gemeente Weststellingwerf, Ooststellingwerf en Opsterland

In december zitten we in een heerlijke flow met Sterrig. Op een kantoordag heb ik verschillende telefoontjes met mogelijke nieuwe klanten en opdrachtgevers. Zo sprak ik ook een medewerker van de gemeente Weststellingwerf. Ze vertelde hoe ze eerder een periode yoga hebben mogen inzetten voor de medewerkers bij de gemeente. Bijna iedereen werkt vanuit huis. Een moment van beweging en ontspanning in hun werkdag.

Op dat moment hebben we alles digitaal al staan. Met de oplopende corona cijfers hebben we besloten om te gaan voor hybride lessen. Wat betekend dat de klant de keuze kreeg om of in de studio yoga te volgen of vanuit huis. In de yogastudio kunnen we 12 mensen kwijt op 1,5 meter. Toch hebben toen besloten om het aantal te verlagen naar 9. Zodat je ook in de studio het gevoel van ruimte om je heen behoudt.

Hoe fijn is het wanneer er een vraag komt voor digitale lessen, je al bekend bent het het online lesgeven en aan kunt geven dat dit zeker een mogelijkheid is. We stemmen verder af en we mogen starten in de eerste werkweek van 2021.

De allereerste les ben ik als docent wel een beetje zenuwachtig. Digitaal lesgeven heb ik al gedaan. Toch zijn het dan bekende gezichten in het scherm. Is het ook leuk om je klanten toch even te kunnen zien. Ze bij naam te noemen en te zwaaien voordat je de les start. Nu is het afwachten hoeveel mensen er mee gaan doen.

Vlak voor 15:00 komen de eerste mensen online. Ik laat ze binnen. Als ik de les wil gaan starten zie ik nog meer mensen online komen. Zo wil ik een paar keer van start, komen er steeds mensen bij. Ik ben helemaal verrast. Uiteindelijk zijn er 29 mensen in de eerste les. Dan slaan ineens de zenuwen toe en hoor ik de trilling in mijn stem. Gelukkig starten al mijn hatha yogalessen met altijd dezelfde oefeningen. Een kort ontspanningsmoment met daarna een reeks voor de schouders en de nek. De vertrouwde oefeningen, het ademen, zo kom ik weer in mijn flow van het lesgeven.

Het hele eerste kwartaal zullen we iedere donderdagmiddag om 15:00 voor de medewerkers bij de gemeente een les verzorgen. We zijn dankbaar met deze digitale opdracht die in deze tijd dan ook gewoon doorgang kan vinden. Op nog vele mooie lessen samen.

1 gedachte over “Yoga voor de gemeente Weststellingwerf, Ooststellingwerf en Opsterland”

Reacties zijn gesloten.