Online kindermeditaties

Woohoo! Hij is er eindelijk. De kindermeditatie app! Gratis en beschikbaar voor iOS en Android. Download en nu en ontvang met regelmaat nieuwe kindermeditaties.

Ik heb wel eens een spraakappje ingesproken. Ik vertelde gewoon iets, niets in het bijzonder. Moeder appte terug, ze wil het liefst met jou stem in slaap vallen. Zaadje geplant. Want toen dacht ik al, het zou ooit nog eens leuk zijn om… Om eigen geschreven kindermeditaties op te nemen. Laatst borrelde dit idee weer boven en ben ik gaan zitten schrijven…

Soms start ik projecten en blijven ze heel lang op de plank liggen. Deze week besloot ik me niet alleen te focussen op het schrijven. Direct ook op een paar meditaties opnemen en inplannen. De eerste staat nu online. Iedere week komt er weer een nieuwe online. De tweede staat al klaar. Zo volgen er in totaal eerst 10 kindermeditaties. We zetten ze nu eerst op Youtube. Daarna komen ze ook op spotify, de podcast app etc.

Kindermeditatie – Aapjes in de jungle

De eerste meditatie die online staat gaat over onze monkey mind. We hebben allemaal een hoofd vol gedachten. Als je je hier bewust van bent kan dat onrustig voelen. Onrust in je hoofd. De aapjes in ons hoofd kunnen ons uit het hier en nu halen. Dan ben je met je aandacht bij de aapjes. Het is

fijn wanneer je hier bewust van kan zijn, dan kun je ook weer kiezen om je aandacht te richten op waar je mee bezig was. Of misschien juist eens observeren wat voor aapjes er nu allemaal door je hoofd springen. In de kindermeditatie gaan de kinderen op avontuur in de jungle.

Afdwalen in onze gedachten, is een van de vier interne concentratielekken (Boek: Focus aan-focus uit – Mark Tigchelaar). Nadenken over ideeën, dingen die je nog wilt doen, iets wat je niet mag vergeten etc. Dit gebeurd natuurlijk ook bij kinderen, terwijl ze zich proberen te concentreren op school. In deze meditatie zit er ook een stukje uitleg over de springerige apen in je hoofd. In de training Aandacht Werkt en bij de kinderyogalessen probeer ik kinderen ook altijd zoveel als mogelijk uit te leggen hoe het werkt. Hoe het werkt in je hersenen, met je gevoelens, met je gedachten. Hoe jong kinderen ook zijn, ze begrijpen vaak meer dan dat je denkt. Hoe meer je begrijpt hoe het allemaal werkt voor jou, hoe zekerder je je voelt. Ik hoop met deze kindermeditaties een stukje rust en ontspanning te brengen én ook zeker een stukje inzicht in jou. Dat alles natuurlijk weer verpakt in een creatieve vorm, want de kinderen zijn op avontuur.

1 gedachte over “Online kindermeditaties”

Reacties zijn gesloten.