De dag van de ondernemer

Ha! Ik voel me trots. Hoe komt het toch dat ik hier altijd zo snel aan voorbij stap. Want het gevoel van trots kwam vandaag niet vanuit mezelf. Het kwam door deze dag. Door de mensen die op de juiste momenten de juiste dingen zeiden. Mijn blik ligt vaak in de toekomst en ik vergeet daardoor soms stil te staan, te ontvangen en te voelen. Vandaag maakte ik daar wel ruimte voor.

Ondernemer dat ben je niet alleen, dat ben je met de mensen om je heen. Zei bijvoorbeeld Inge van Coach voor je leven. Ze reageerde op onze stories op instagram en facebook. Joris had spontaan de moeite genomen een filmpje op te nemen en daarbij mij in het zonnetje te zetten. We kregen allemaal lieve berichtjes van lieve mensen.

Het is niet een makkelijk jaar. Dan heb je des te meer die mensen om je heen nodig. Je persoonlijke support team. Die je aanmoedigen, die begrip voor je hebben, die je supporten en je komen helpen. Soms letterlijke hulp in onze nieuwe locatie, een luisterend oor is ook onbetaalbaar Ć©n wat dacht je van alle donaties die we hebben mogen ontvangen in de eerste corona golf. Voor de digitale lessen die we voor jullie op YouTube hadden geplaatst.

Vandaag startte ik de dag met tranen. Dat mag je best weten. We hadden met een paar vriendinnen af gesproken voor een verjaardag. Maar ik ben tegenwoordig bang om ziek te worden. Zelfs voor een snotneus of een buikgriep. Ik kan en wil het mezelf niet permitteren om ziek te zijn. Niet werken betekend opnieuw geen inkomsten. Ik wil beter blijven. Dus ik zei af en haak vanavond digitaal aan. Toch maakte het me even verdrietig. Ik voel me kwetsbaar als ondernemer in deze tijd. Alsof ieder moment de grote boze wolf (uit de Donald Duck šŸ˜‰ ) je bedrijf om kan blazen. Het betekend dat ik soms andere keuzes maak. Maar een lieve vriendin zei me niet verdrietig te zijn, juist trots. Kijk dan wat je voor elkaar bokst in deze tijd. Met zoveel enthousiasme blijf je er voor gaan en er komen zelfs nieuwe klanten bij.

De rest van de dag stroomden er lieve en fijne berichten binnen. Vanmiddag mocht ik een bosje bloemen in ontvangst nemen vanuit de VVD hier in Weststellingwerf. Ik was Ć©Ć©n van de ondernemers die ze in het zonnetje hebben gezet op de dag van de ondernemer. We hadden een mooi gesprek over ondernemerschap en onze plannen binnen de huidige locatie van Sterrig. Als ondernemer praat ik graag over mijn toekomst ideeĆ«n. Hoe ik Sterrig voor me zie over een jaar. Want ik zie nog steeds dat beeld, als we ooit weer in vrijheid bewegen, van een bruisende locatie waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten. Een fijne plek om te zijn, waar je je thuis voelt en geĆÆnspireerd raakt. Door de locatie of door de ontmoetingen die je er op doet. Waar je komt voor een moment van ontspanning. Waar er aandacht is voor jou.

Vandaag voel ik me trots omdat ik ondanks alles wat er dit jaar gebeurd toch bezig blijf met ontwikkelen en vooruit kijken. Nog altijd met veel passie doe waar ik gelukkig van wordt. Met al die lieve mensen om me heen. Mensen die er altijd al waren of mensen die ik heb leren kennen door Sterrig. Dat zijn er ondertussen ook heel wat en ik zeg heel vaak dat ik blij ben met zoveel lieve mensen die Sterrig supporten op wat voor manier dan ook. Waar je ook vandaan komt. Trouwe klanten die al jaren letterlijk in de studio komen Ć©n mensen die op afstand zijn en via berichten op social media toch dichtbij zijn. Dankjewel dat jullie er zijn, want zonder jullie, iedereen om me heen, kon ik niet ondernemen zoals ik nu doe.

1 gedachte over “De dag van de ondernemer”

Reacties zijn gesloten.