Training ‘Aandacht werkt’

Jiska Clevering AMT stempelSterrig biedt kindermindfulness via de training ‘Aandacht werkt’ die ontwikkeld is door Eline Snel. Zij heeft de training gebaseerd op de volwassenen mindfulnesstraining die ontwikkeld is door Jon Kabat Zinn. De training is herschreven en nu toepasbaar voor kinderen in de leeftijd 4-19 jaar. De training duurt 8 weken voor kinderen tot en met 12 jaar of 10 weken voor tieners. De training kan ook individueel gegeven worden of op scholen waarin ik als trainer de hele klas de training geef.

De training kan individueel of in groepsverband worden afgenomen. De training is opgedeeld in thema’s. Ieder trainingsmoment gaan we met een thema aan de slag door ademhalings-, yoga- en bewegingsoefeningen. In het trainingsmoment vertel ik een verhaal wat passend is bij het thema en vaak zit er ook een opdracht bij waarbij we tekenen of schrijven. Aan de hand van het thema of een oefening gaan we ook met elkaar in gesprek. Bijvoorbeeld; wat zijn gedachten eigenlijk? Zijn ze altijd de waarheid en moet je er altijd naar luisteren?

Voor wie?

De training is geschikt voor alle kinderen en tieners, er zijn zoveel leerzame thema’s in de training.  Lees hier meer over wat mindfulness is en over het waarom van deze training.

Kinderen die:

 • Slecht slapen, moeite met inslapen en/of doorslapen
 • Zich zorgen maken en piekeren
 • Onrust in hun hoofd of lijf ervaren
 • Die moeite hebben met zich te concentreren
 • Die worstelen met hun gevoelens, boze buien/ verdriet
 • Met spanningsklachten in hun lijf
 • gevoelens van onzekerheid hebben.

Wat is de training aandacht werkt (uitleg voor kinderen)?

Thema’s in de training ‘Aandacht werkt’

Om een beeld te krijgen waar we in de training ‘Aandacht werkt’ mee bezig zijn komt hier een overzicht van de thema’s.

 1. Observeren en concentreren
 2. Luisteren naar je lijf
 3. Proeven, ruiken, horen, zien en voelen
 4. Geduld, vertrouwen en loslaten
 5. Gevoelens kun je voelen
 6. De wondere wereld van gedachten
 7. Aardig zijn is leuk
 8. Het geheim van geluk

Voor de jongere kinderen 4-8 jaar, is de training weer anders verwoord. De eerste week is ‘De A van aandacht’ en de tweede week ‘Op avontuur in je lijf’. Zo is de training per leeftijdsgroep verschillend. In de leeftijdgroep 12 tm 14 komen er twee thema’s bij; de kunst van het communiceren en omgaan met je verlangen. De training is per leeftijdsgroep verschillend zodat deze goed aansluit bij de belevingswereld van kinderen en tieners.

Wanneer?

Bij voldoende aanmeldingen start er weer een groep. Heb je interesse is deze training? Neem dan contact met ons op via onderstaande formulier.

Waar?

De trainingen worden gegeven in Wolvega.

Sterrig
Steenwijkerweg 1
8471KV Wolvega

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie? Bel, app of mail en we proberen zo goed en zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden. Of vul onderstaande contact formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

  LET OP: Het komt met enige regelmaat voor dat mijn antwoord in jou spambox beland. Vooral bij hotmail / live / outlook.com mail adressen. Ik reageer doorgaans binnen 24 uur, dus mocht je het niet vertrouwen app / sms / bel of stuur mij een persoonlijke bericht via Facebook.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Eventuele vraag / opmerking

  Ervaringen van deelnemers

  W. B. uit Wolvega:
  Wij hebben onze dochter J. van 6 jaar opgegeven voor de kikker training omdat ze erg slecht in slaap kon komen. Vaak erg onrustig en soms nog laat liep rond te spoken.
  Samen met de oefeningen van Jiska en de luister cd die je erbij kan bestellen slaapt J. veel sneller en rustiger. Ze vond de training altijd erg leuk en ging met veel plezier heen daarbij vinden wij ook dat Jiska heel enthousiast is. Na elke les kregen we een mail met hoe het gegaan was en wat er gedaan was. Helder en duidelijk ze heeft J. in die korte tijd goed leren kennen. J. vond het jammer dat het afgelopen was daarom zijn we nu verder gegaan met yoga bij Jiska


  I. S. uit Wolvega:
  Onze dochter van 7 kon ’s avonds nog lang wakker liggen, piekeren over allerlei dingen in haar hoofd. Dat zei ze ook, ik ben zo druk in m’n hoofd. Bij de training heeft ze vooral geleerd met bepaalde oefeningen hoe ze rustig kan worden en hoe ze dus ook beter kan slapen. Ze kon ook heel boos worden als ze sommige dingen niet begreep en wij haar dat probeerden uit te leggen, dan blokkeerde ze heel snel. Wij merken daar dat ze zichzelf nu ook wel tijd geeft om dingen te begrijpen.
  Ze gebruikt de oefeningen nu ook wel thuis die ze geleerd heeft, als ze voelt dat ze druk is of het even niet gaat trekt ze zich terug. Ze vond het ook heel fijn om heen te gaan, het was een klein groepje kinderen en ze voelde zich op haar gemak bij Jiska waardoor ze ook goed mee kon doen.

  In verband met de privacy van ouders en kinderen hebben we de namen weg gelaten.

  Bewaren

  Bewaren

  2 gedachten over “Training ‘Aandacht werkt’”

  Reacties zijn gesloten.