Vandaag is mijn lievelingsdag

Soms zit er een verrassing in mijn mailbox. Een mail waar mijn hart een sprongetje van maakt. Een lief bericht van iemand die de online kindermeditaties heeft gedaan of iemand die met veel plezier de lessen op YouTube volgt. Zo maar op een dag tref ik zo’n bijzonder mailtje in mijn mailbox. Dat maakte die dag tot een lievelingsdag.

Ik kreeg een mailtje van Daniëlle Foekens-Harms. Zij heeft samen met Mirjam Spitholt een boek gemaakt. Het boek heet ‘Vandaag is mijn lievelingsdag’. Daniëlle mailde mij met een vraag. Ze vroeg zich af of ik misschien het verhaal uit het boek wil omzetten naar een yogales voor op YouTube.

Nu had ik natuurlijk een klein moment van de deksel op de neus ervaren. Ik ging me het boekje te buiten toen ik de boeken in mijn yoga en peuterdanslessen liet zien op YouTube. Dit mag natuurlijk niet volgens de regels en daar werd ik op aangesproken. Ondanks dat deze schrijver helemaal in haar recht staat natuurlijk, was ik op slag uit het veld geslagen. Het kwam bij mij binnen in mijn gevoel. Ik wist een hele tijd niet hoe ik de yogavideo’s dan vorm wilde geven. Doordat ik dan in blokkades denk (Karel vond er nog al wat van), is er geen ruimte voor creatieve bruisende ideeën. Ik stopte met video’s maken.

Tot het mailtje van Daniëlle. Ik voelde dat er iets ging veranderen. We belden met elkaar en hadden een heel enthousiast gesprek. Ik mag in deze video alles uit het boek laten zien. De karakters uit het boek zijn zelfs in de maak bij mijn moeder, zodat ze straks de show kunnen stelen in de video. Daniëlle geeft me alle ruimte voor mijn eigen creatieve proces. Ik vind het heerlijk!

Vandaag is mijn lievelingsdag heeft ook nog eens een heel mooi verhaal wat zo passend is bij de yoga en de mindfulness. Het gaat over in het hier en nu zijn, over gedachten, over gevoelens, over geluk en liefde. De hoofdpersoon is Vicky en met haar beleven we een dag. Dan is er Karel, die symbool staat voor onze gedachten. Karel zorgt voor onze moppergedachten. Zo zegt hij dat iets te moeilijk is, dat het vast niet lukt of dat je het niet kan. Gelukkig is daar ook uil. Uil weet juist te vertellen wat er goed voor jou is. Dat stemmetje in je hoofd waarbij je voelt dit zou ik eigenlijk moeten doen. Uil heeft wijze inzichten en laat je weten dat de zon ook altijd weer gaat schijnen. Dan is er nog muis. Muis doet waar hij zin in heeft. Hij maakt zich niet zorgen over morgen en ook niet over gister. Niet over later vandaag en ook niet over eerder vandaag. Muis is in het nu.

Als je dit leest, als je mij kent, dan weet je dat mijn hart hier sneller van gaat kloppen. Deze wijsheid, deze inzichten die wil ik kinderen zo graag meegeven. Hoe meer kinderen zich bewust blijven, dat gedachten gedachten zijn. Dat je ze niet bent, dat je ze hebt. Dat je er niet altijd naar hoeft te luisteren, dat je kan kiezen waar je naar luistert. Als je je afvraagt wat er allemaal in de kinderkoppies om gaat. Net zoveel als in onze volwassen koppies. Hoe fijn is het dan dat ze wat handvatten krijgen om niet alleen te begrijpen wat er gebeurd, maar dat ze er ook wat mee kunnen.

Ik ga het boek in duiken. Bruisen van ideeën. Deze omzetten naar lessen voor op YouTube. Ik ben ook direct begonnen in een ander boek van Mirjam Spitholt, ‘wil je gelijk of wil je geluk’. Om nog meer te lezen over de filosofie achter het boek ‘Vandaag is mijn lievelingsdag’.

En mocht je twijfelen of dit een gesponsord bericht is. Nee hoor, dat is het niet. Ik heb vanuit liefde gekozen dat ik een ambassadeur wil zijn voor dit boek. Omdat mijn hart weet dat er zoveel kinderen en volwassenen mee zijn geholpen om meer via deze weg te kunnen denken en voelen.