Dragen op vakantie is super praktisch

Ik ga op vakantie en neem mee… Een heleboel 🙂 Onze grote vakantie dit jaar hebben we al achter de rug. We vertrokken voor drie weken naar Canada om daar mijn broertje en schoonzusje op te zoeken. Ze wonen op Vancouver Island. Waar het in maart roetkoud kan zijn of lekker lente weer. Tsja… Wat stop je dan in je koffer? We besloten al snel dat we maximaal twee grote koffers mee wilden en dan nog handbagage. Wat doen we met Mees? Een buggy, de kinderwagen? Het enige wat ik kon denken is wat een gesleep. Ik heb een haat-liefde relatie met buggy’s. Het praktische, mijn kind hoeft niet te lopen en daardoor ben ik als moeder wat sneller = de liefde. De kleine wieltjes die niet van bospaden houden, overal achter blijven steken en mijn kind in het zitvlak op en neer laten bewegen = de haat (haat vind ik niet zo’n fijn woord, maar het hoort nu eenmaal bij haat-liefde verhouding). Ik stelde Joris voor, wat als we Mees de hele vakantie dragen?

Zullen we Mees de hele vakantie dragen?

De knoop was snel doorgehakt. Hoewel ik het best een beetje spannend vond, want zou het echt zo praktisch zijn als ik dacht? Ga ik het niet zwaar vinden? Wil Mees dat wel? Mijn gevoel vertelde me dat ik er voor moest gaan. Ik maakte een afspraak met Nynke om verschillende dragers te testen. Een draagdoek had ik al.

Mijn ervaring, een dreumes dragen op vakantie.

We namen mee: een draagdoek en een draagzak. Een draagzak leek me praktisch voor de reisdagen. Snel in een uit de draagzak met het in- en uitstappen in het vliegtuig, bij de douane, op het vliegveld zelf. Dat bleek ook echt het geval. Ik droeg Mees voor en had nog een handbagage rugzak op mijn rug. Als Mees even wilde lopen haalde ik hem er uit en liet ik drager gewoon om mijn middel zitten. De draagzak is ook makkelijk te verstellen en zo kon Joris ook dragen.

Dragen tijdens het wandelen in de natuur

We hebben veel gewandeld deze vakantie. Door de bossen, door de sneeuw en over het strand. Mees droeg ik tijdens dit soort wandeling in de natuur graag op mijn rug. Dat maakt dat ik mijn voeten kan zien en dat is toch wel praktisch met zoveel boomwortels of wegglijdende stenen. In de steden koos ik vaak voor het dragen voorop. Dan heb ik meer zicht op Mees en makkelijker contact met hem.

Slapen in de draagzak

Mees sliep in die tijd vaak nog twee keer op een dag. Meestal in de draagzak of doek. Wij zorgen dat we rond zijn slaap tijd aan het wandelen waren en Mees viel dan in slaap. Op het moment dat hij weer wakker werd zorgden we voor een eet- speelplek en namen we daar een pauze. Mees kon dan uit de drager en lekker spelen. Op deze manier konden we toch op pad en het eiland verkennen. Na een paar dagen ontdekken zorgden we vaak voor een paar dagen bij huis en sliep Mees zijn slaapjes in zijn bed. Zo wisselden we actief met passief af.

Ik heb geen moment spijt gehad dat ik er voor heb gekozen om alleen maar te dragen deze vakantie. Ik heb het ook niet zwaar gevonden. Wel merkte ik dat het heel belangrijk is dat je draagzak of doek goed zit. Wanneer je het kindje goed tegen je aandraagt trekt het gewicht niet aan je lichaam. Door het wisselen van de draagzak tussen Joris en mij was het soms wel eens zoeken in het afstellen. Tijdens het wandelen merkte ik het wel aan mijn schouders of rug als de draagzak toch niet goed zat. Direct even bijstellen, want anders wordt het dragen wel zwaar voor je lichaam.

Tips voor het dragen

Ieder lijf is anders en daarom is het goed om verschillende dragers te passen. Dan heb je een draagzak die bij je lichaam past. Bij het knopen is het ook belangrijk om de doek goed op spanning te hebben zodat je het gewicht mooi tegen je lijf aan meedraagt. Er is een grote variatie in draagdoeken en draagzakken. Bij de doeken heb je bepaalde stoffen die beter bestand zijn tegen warme temperaturen. Er zijn verschillende knooptechnieken. Om je kindje voor te dragen of juist achter. Er zijn ook draagzakken voor peuters, zo is er ook de mogelijkheid om je peuter te dragen.

Een draagzak of doek kun je ook huren tijdens de vakantie. Zo heb je toch het gemak van het dragen, terwijl je niet over hoeft naar het aanschaffen van een doek of draagzak. Mocht je daar interesse in hebben, dan kun je altijd informeren naar de mogelijkheden. Wil je meer lezen over dragen? Dat kan, daar vind je ook direct een contactformulier voor als je vragen hebt.