Draagconsult – Baby Dragen

Negen maanden lang draag je je baby in je buik. Dan komt het moment dat je je baby kan vasthouden, kan aanraken en kan bewonderen. Zo speciaal. Voor je baby en misschien ook wel voor jezelf is het best even wennen. Je baby wil graag dicht bij jou zijn. Jouw geur, jouw stem, jouw warmte. Het geeft de baby een veilig gevoel. Een gevoel van herkenning. Je baby was gewend aan de schommelende bewegingen in de baarmoeder. En tijdens de laatste fase van de zwangerschap heeft een baby weinig bewegingsruimte in jouw buik. Tijdens het dragen zit de baby ook geborgen en omsloten door de doek tegen jou aan. Dit voelt vertrouwd voor de baby.

Naast dit alles heeft het dragen ook een praktische kant. Je hebt je handen vrij wat de mogelijkheid geeft om nog iets te kunnen doen. Wandelen in het bos over onverharde paden. Of lopen in de regen met een paraplu. Een drager of draagdoek gaat ook gemakkelijk mee in de tas.

Uit eigen ervaring zou ik als belangrijkste reden geven dat het zo knus en gezellig is met je kleintje zo dicht bij je. Alsof je de hele tijd aan het knuffelen bent.

Het dragen kan al vanaf de geboorte. Onze draagconsulent, Nynke, kan zelfs in de kraamweek langskomen voor een draagconsult. Een draagconsult is ook mogelijk als je nog zwanger bent. Of natuurlijk wat later wanneer je kindje al iets ouder is.

Voordelen van dragen.

Voordelen van het dragen voor je baby of je kind (daar waar baby staat kun je ook kind lezen). Lees hier meer over waarom je je kind of baby zou gaan dragen.

 • je baby hoort vertrouwde geluiden; je stem – je ademhaling – je hartslag
 • je baby voelt jouw lichaamswarmte
 • je creert een vertrouwde en veilige omgeving waar het kindje minder prikkels ervaart
 • je stimuleert de tastzin, het evenwicht en de motoriek van je baby
 • betere ontwikkeling van de heupen en de rug
 • het verminder reflux door het rechtop dragen van je baby
 • je baby heeft minder darmkrampjes door betere doorbloeding en spijsvertering

Voordelen van het dragen voor de ouder

 • je hebt je beide handen vrij zonder dat er contactverlies is met je baby
 • je kunt snel reageren op de behoeftes os signalen van je baby
 • je neemt een betere houding aan en traint ook je rugspieren
 • je hebt een goede houding voor bij reflux en boertjes
 • een draagdoek of -zak neem je gemakkelijk met je mee
 • in het geval van een draagdoek heb je direct een dekentje of plaid bij je
 • je maakt gemakkelijk een wandeling op het strand of in het bos
 • je beweegt je gemakkelijk door een drukke winkelstraat of in de supermarkt

Draagconsult

Een draagconsult kan op maat. Weet je van te voren nog helemaal niet wat je wil, draagzakken en draagdoeken mee. Je kunt dan alles uitproberen. Weet je van te voren al zeker dat het een draagzak wordt, dan zorgt Nynke dat ze diverse modellen meeneemt om uit te proberen. Ieder lichaam is anders en dat kan het verschil maken in de draagzak die bij jou past. Wil je met een geweven doek leren knopen, dan leert Nynke je de technieken aan. Eerst draag je een baby voor op je lichaam. Wil je later ook rugdragen dan kun je daar opnieuw een draagconsult voor afnemen en leert Nynke je de rucksack knoop aan.

Draagworkshop

Wil je met meerdere mensen tegelijk een draagconsult afnemen. Ook dat kan in de vorm van een draagworkshop. Vanaf 3 deelnemers is dit mogelijk. Het kan in de Sterrig studio of bij één van jullie thuis.

Interesse?

Wil je meer weten of zou je graag een draag consult willen afnemen? Vul dan onderstaande formulier in en we nemen contact met je op!

  LET OP: Het komt met enige regelmaat voor dat mijn antwoord in jou spambox beland. Vooral bij hotmail / live / outlook.com mail adressen. Ik reageer doorgaans binnen 24 uur, dus mocht je het niet vertrouwen app / sms / bel of stuur mij een persoonlijke bericht via Facebook.

  Voornaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Eventuele vraag / opmerking

  Tarieven

  Een draagconsult aan huis is op maat en wordt afgestemd op jou behoeften. Voorafgaand heb je altijd contact met Nynke zodat jullie dit met elkaar kunnen afstemmen. Nynke neemt dan mee wat nodig is. Bijvoorbeeld verschillende doeken of draagzaken, poppen om het knopen mee te oefenen of het in de draagzak plaatsen.

  • Draagconsult aan huis 46 euro.
  • Er worden vanaf 15km reiskosten gerekend van 0,21 cent per km.
  • Draagworkshop vanaf 3 deelnemers 30 euro.

  Op de kinderopvang dragen? Ook hiervoor kan Nynke langskomen om een draagconsult te geven. Op deze wijze kunnen de pedagogisch medewerkers leren dragen. Onrustige baby’s kunnen hun rust vinden in de doek, terwijl de pedagogisch medewerker zijn handen vrij heeft.

  Draagdoek of draagzak huren?

  Dat kan! We hebben een groot assortiment aan draagzakken en doeken die je kunt huren. Zo kun je er bijvoorbeeld een tijdje één uitproberen voordat je over gaat tot aanschaf. Of je huurt er een voor wanneer je op vakantie gaat. Dan neemt de kinderwagen niet de halve kofferbak in beslag of juist op het drukke vliegveld. Neem contact op voor de mogelijkheden van het huren.