Draag consult – Baby Dragen

Negen maanden lang draag je je baby in je buik. Dan komt het moment dat je je baby kan vasthouden, kan aanraken en kan bewonderen. Zo speciaal. Voor je baby en misschien ook wel voor jezelf is het best even wennen. Je baby wil graag dicht bij jou zijn. Jouw geur, jouw stem, jouw warmte. Het geeft de baby een veilig gevoel. Een gevoel van herkenning. Je baby was gewend aan de schommelende bewegingen in de baarmoeder. En tijdens de laatste fase van de zwangerschap heeft een baby weinig bewegingsruimte in jouw buik. Tijdens het dragen zit de baby ook geborgen en omsloten door de doek tegen jou aan. Dit voelt vertrouwd voor de baby.

Naast dit alles heeft het dragen ook een praktische kant. Je hebt je handen vrij wat de mogelijkheid geeft om nog iets te kunnen doen. Wandelen in het bos over onverharde paden. Of lopen in de regen met een paraplu. Een drager of draagdoek gaat ook gemakkelijk mee in de tas.

Uit eigen ervaring zou ik als belangrijkste reden geven dat het zo knus en gezellig is met je kleintje zo dicht bij je. Alsof je de hele tijd aan het knuffelen bent.

Het dragen kan al vanaf de geboorte. Onze draagconsulent, Nynke, kan zelfs in de kraamweek langskomen voor een draagconsult. Een draagconsult is ook mogelijk als je nog zwanger bent. Of natuurlijk wat later wanneer je kindje al iets ouder is.

Voordelen van dragen.

Voordelen van het dragen voor je baby of je kind (daar waar baby staat kun je ook kind lezen). Lees hier meer over waarom je je kind of baby zou gaan dragen.

 • je baby hoort vertrouwde geluiden; je stem – je ademhaling – je hartslag
 • je baby voelt jouw lichaamswarmte
 • je creert een vertrouwde en veilige omgeving waar het kindje minder prikkels ervaart
 • je stimuleert de tastzin, het evenwicht en de motoriek van je baby
 • betere ontwikkeling van de heupen en de rug
 • het verminder reflux door het rechtop dragen van je baby
 • je baby heeft minder darmkrampjes door betere doorbloeding en spijsvertering

Voordelen van het dragen voor de ouder

 • je hebt je beide handen vrij zonder dat er contactverlies is met je baby
 • je kunt snel reageren op de behoeftes os signalen van je baby
 • je neemt een betere houding aan en traint ook je rugspieren
 • je hebt een goede houding voor bij reflux en boertjes
 • een draagdoek of -zak neem je gemakkelijk met je mee
 • in het geval van een draagdoek heb je direct een dekentje of plaid bij je
 • je maakt gemakkelijk een wandeling op het strand of in het bos
 • je beweegt je gemakkelijk door een drukke winkelstraat of in de supermarkt

Workshop Rugdragen

In een workshop van 1,5 uur leer je kindje middels de rucksack knoop op je rug te dragen. Dit is een knooptechniek die je kunt gebruiken met een draagdoek. Eerst krijgen jullie een demonstratie van Nynke de draagconsulent. Nynke legt stap voor stap uit hoe deze knoop in zijn werk gaat. Vervolgens ga je aan het oefenen met de een pop. Je mag je eigen draagdoek meenemen, ook is het mogelijk om een draagdoek van Nynke te gebruiken. Het is de bedoeling dat je kindje mee gaat. Want dan kun je na het oefenen met de pop, met je kindje gaan oefenen. Het kan best even spannend zijn én voelen om voor het eerst je kindje op je rug te krijgen. Nynke zorgt voor support en staat dichtbij om je te voorzien van aanwijzingen en tips. Er zijn dekentjes aanwezig waar je kindje tussendoor op kan zitten of liggen. Er is ook wat speelgoed aanwezig. En voor de mama’s of papa’s is er koffie en thee inbegrepen.

Deze workshop kost €30

Binnenkort komen er nieuwe data beschikbaar voor de workshop. Heb je interesse, laat dan een berichtje achter, dan houden we je op de hoogte.

Interesse?

Wil je meer weten of zou je graag een draag consult willen afnemen? Vul dan onderstaande formulier in en we nemen contact met je op!

LET OP: Het komt met enige regelmaat voor dat mijn antwoord in jou spambox beland. Vooral bij hotmail / live / outlook.com mail adressen. Ik reageer doorgaans binnen 24 uur, dus mocht je het niet vertrouwen app / sms / bel of stuur mij een persoonlijke bericht via Facebook.

Voornaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Eventuele vraag / opmerking

Tarieven

Een draagconsult aan huis is op maat en wordt afgestemd op jou behoeften. Voorafgaand heb je altijd contact met Nynke zodat jullie dit met elkaar kunnen afstemmen. Nynke neemt dan mee wat nodig is. Bijvoorbeeld verschillende doeken of draagzaken, poppen om het knopen mee te oefenen of het in de draagzak plaatsen.

 • Draagconsult aan huis 40 euro
 • Er worden vanaf 15km reiskosten gerekend van 0,19 cent per km.

Het is ook mogelijk om met een aantal vriendinnen of groepsgewijs een draagconsult af te nemen. Dit kan bij iemand thuis of in de Sterrig locatie plaatsvinden. Mocht je hier meer informatie over willen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Op de kinderopvang dragen? Ook hiervoor kan Nynke langskomen om een draagconsult te geven. Op deze wijze kunnen de pedagogisch medewerkers leren dragen. Onrustige baby’s kunnen hun rust vinden in de doek, terwijl de pedagogisch medewerker zijn handen vrij heeft.

Draagdoek of draagzak huren?

Dat kan! We hebben een groot assortiment aan draagzakken en doeken die je kunt huren. Zo kun je er bijvoorbeeld een tijdje één uitproberen voordat je over gaat tot aanschaf. Of je huurt er een voor wanneer je op vakantie gaat. Dan neemt de kinderwagen niet de halve kofferbak in beslag of juist op het drukke vliegveld. Neem contact op voor de mogelijkheden van het huren.