Wereldlichtjesdag bij Sterrig

Ieder jaar besteed ik in de week van Wereldlichtjesdag aandacht aan deze bijzondere dag. Een moment om stil te staan bij het missen van anderen. Want in de yogalessen met de kinderen maak ik het thema wat breder. We steken kaarsjes aan voor de personen die je mist. Niet één kaarsje, je mag zoveel kaarsjes kiezen als je nodig hebt. Zo hebben we ook kaarsjes aan gestoken voor de mensen die het nodig hebben. Deze les maakt altijd indruk op de kinderen. We hebben het er over. Er is een podium om te spreken over gemis en verdriet. Net zo goed is ruimte om met een glimlach er over te vertellen. Er is ruimte voor ieders verhaal. Eerder schreef ik ook een blog over deze bijzondere dag bij Sterrig.

Wereldlichtjesdag 2020

Dit jaar maken we er een bijzondere wereldlichtjesdag van. Op 13 december 2020 zullen Nynke en ik voor de mensen een kaarsje aan steken. Op wereldlichtjesdag steken we om 19:00 de kaarsjes aan. Dit gebeurd wereldwijd, door de verschillende tijdzones gaat er een golf van licht over de wereld. Kaarsjes worden aangestoken ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt niet uit of deze kinderen jong gegaan zijn of juist oud. Allemaal zijn we kind. Het hoeft ook niet je eigen zoon of dochter te zijn.

Voor wie wil jij een kaarsje aansteken?

We hebben een formulier aangemaakt waarin je iemand voor wie wij een kaarsje gaan aansteken op kunt geven. Zo maken we een slinger van licht in het Sterrig gebouw. Wij zullen een kaartje met de naam voor het kaarsje maken. Met de kinderen zullen we in de week voorafgaand op wereldlichtjesdag potjes versieren om de kaarsjes in te doen. We plaatsen een foto van het kaarsje met de naam er aan in de stories op fb en insta. Dit maakt dat ook daar een slinger van licht komt.

Wil je een kaarsje voor iemand aan laten steken vul dan dit formulier in: https://forms.gle/yAXzAa9gELo8uYhB8

Knutselen voor wereldlichtjesdag

De kinderen van de yogagroepen kunnen zich opgeven om te knutselen voor wereldlichtjesdag. Dit is op 9 december. We starten om 15:00 en gaan door tot uiterlijk 17:00. Als er een vriendje of vriendinnetje mee wil dan is dit mogelijk. Wel zullen we blijven kijken naar de grote van de groep. Lijkt het je als volwassene leuk om te helpen? Ik kan wel een paar extra helpende handjes gebruiken. Wil je jouw kind of je jezelf opgeven? Dan mag dat via de mail: info@sterrig.nl

Glazen potjes gezocht

We zoeken voor het knutselen van de lichtjes glazen potjes. Alle soorten en maten zijn welkom, wel graag schoon en het liefst zonder labels. Deksels zijn niet nodig. Je kunt de glazen potjes op doordeweekse dagen bij het Sterrig gebouw brengen. We zijn er bijna altijd wel, mochten we er niet zijn, zet het gerust onder het afdakje.

Lichtjeswandeling

Omdat we ieder jaar ook stil hebben gestaan bij de mensen die in het hier en nu wel een extra lichtje van aandacht kunnen gebruiken, hebben we een vervolg bedacht met de lichtjeswandeling door Wolvega. Lees verder over de lichtjeswandeling.