We are the new unicorns @ Sterrig!

Een tijdje geleden waren er vacatures bij Sterrig. We zochten unicorns; magische wezens die Sterrig verder kunnen helpen met onder andere marketing, teksten schrijven, ondersteunen bij het maken van lesmateriaal en creatieve producten. De zoektocht duurde niet heel lang en de uren, plekken en uitvoering krijgen steeds meer vorm. 

Dit zijn de nieuwe leden van het team

🦄  ADINE – marketing, sales, klantcontact

“Aangenaam, mijn naam is Adine en ik ben 31 jaar. Na de levendigheid van Amsterdam heb ik vorig jaar de keuze gemaakt om de koers van mijn leven te veranderen en ben ik naar Italië verhuisd. Ik woon nu in een klein dorpje aan het Comomeer genaamd Trezzone.

Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, een mooie bergwandeling te maken, lekker te kokkerellen (en natuurlijk op te eten) en nieuwe dingen te ontdekken. Rust, balans en verbinding staan hierin voor mij centraal. Verder vullen mijn dagen zich met Italiaans leren, piano spelen, yoga, lezen en selfcare. Ook op werkgebied heb ik mijn koers aangepast: na tien jaar zakelijke dienstverlening vind ik het nu vooral belangrijk om mijn energie in te zetten voor dingen die ik écht leuk vind en waar ik in mijn kracht sta.

Voor mijn reis naar Italië begon, heb ik tijdelijk in Wolvega gewoond bij mijn schoonfamilie. In deze periode wilde ik graag yogalessen volgen en ben ik voor het eerst in contact gekomen met Sterrig. Nooit gedacht dat ik een jaar later een nieuwe unicorn zou worden en deel mag uitmaken van dit mooie team. Ik kijk er enorm naar uit om de warmte en magie van Sterrig verder te verspreiden.”

 

🦄 NYNKE – minibieb beheerder, oppas van 48 planten, ondersteuner lesmaterialen en creatieve producten

“Hoi! Mijn naam is Nynke. Ooit yoga klant geweest bij Sterrig en via de nieuwsbrief bij de vrijwilligersvacature gekomen. Ik ben heel blij dat ik op deze manier in het Sterrig-team ben gekomen, want vanaf mijn eerste yogales leek het mij al leuk om binnen Sterrig iets te doen. 

Bij Sterrig doe ik van alles! Op maandag en woensdag help ik met de minibieb (inclusief het Instagram account SterrigMinibieb), geef ik alle 48 planten water, maak ik leuke foto’s voor de Instagram van Sterrig , ruim ik dingetjes op (want ik hou van ‘organizen’). Daarnaast help ik Jiska bij het maken van lesmateriaal en ben ik erachter gekomen dat ik het heel leuk vind om raamtekeningen te maken! Wat goed kan op de grote ramen bij Sterrig. 

Om mezelf nog wat meer voor te stellen; ik ben 21 jaar en woon in Wolvega. Ik heb een opleiding afgerond als onderwijsassistente; toch niet helemaal de kant die ik uit wil. Dit jaar is een tussenjaar en ik hoop in september aan een creatieve opleiding te beginnen. Verder heb ik veel hobby’s; sporten, creatief bezig zijn, lezen en gezelligheid met vriendinnen. 

Zie je mij niet overdag bij Sterrig dan kun je mij treffen in de yogalessen ’s avonds. En je bent vrijwilliger of niet; ook dan zet ik de theekopjes van de yogadocenten in de vaatwasser. Kleine gebaren daar hou ik ook van.”

 

🦄 ANNE – tekstschrijver en NaaKeikert

“Hoi! Ik ben Anne, ik ben 37 en woon met mijn man, twee dochters en halve kinderboerderij in Wolvega. Ik ben een tv fanaat: documentaires, series, films, alles! Maar ik hou ook van de natuur, wandelen met de hond, mediteren, goede gesprekken, kopjes thee, (Pools) koken, bakken, creatief bezig zijn en social media. 

Ik heb in het mbo gewerkt als docent sociale en communicatieve vakken. Helaas moest ik stoppen met werken vanwege een ernstige depressie en probeer ik nu weer met kleine stappen de weg terug te vinden naar het werkzame leven. Vorig jaar heb ik de basisopleiding tot mindfulnesstrainer gedaan en te zijner tijd wil ik de vervolgopleiding nog doen. En nu dus vrijwilligerswerk bij Sterrig! 

Ik kende Jiska al voordat Sterrig bestond en ik heb vanaf de zijlijn de groei meegemaakt. De wens om iets binnen Sterrig te kunnen betekenen was er al vrij snel. Weifelend en twijfelend ben ik met Jiska in gesprek gegaan toen ik de unicorn vacature zag. Is dit verstandig? Kan je als vriendinnen ook samen in een team zitten? Met wat passen en meten én open gesprekken kwam er voor ons allemaal de juiste vorm qua uren en taken! 

En nu werk ik +/- 3 uur per week bij Sterrig. Alles wat met teksten te maken heeft kan mijn kant op komen; blogs, inhoud van opleidingen, websiteteksten en nakijkwerk. En ja, ik maak ook nog spel en stijlfouten 😉 Dus stuur me gerust een appje of iets dergelijks in je eigen schrijfstijl: als we elkaar maar begrijpen!”


Wil je Adine in het wild tegenkomen, dan moet je dus even naar Italië… Nynke en Anne kan je komen bewonderen bij Sterrig.