Tour de France met poweryogi Sytse

Als een van de Sterrig yogi’s verteld dat hij de Tour de France gaat fietsen, reageer ik direct spontaan met: ‘dan regel ik voor jou een mooi Sterrig shirt!’.

Kleine notitie: iemand die yoga doet noem je een yogi.

Na de poweryoga zitten we in de koffieruimte wat te drinken met de yogi’s. Meestal doen we een kopje thee in de studio. Eigenlijk ontmoet je elkaar bij de yoga op de mat. Iedereen op zijn eigen mat. Dan ontstaan er al mooie verbindingen. Want zo weet ik dat twee yogi’s die elkaar in de studio ontmoet hebben nu regelmatig een wandeling met elkaar maken. Net zo goed kan het zijn dat je voor de yoga binnenkomt, elkaar groet en weer de studio verlaat zonder echt een gesprek met elkaar gehad te hebben. Zo met elkaar rond de tafel ontstaan er zeker mooie gesprekken.

Zo hoorden we van het bijzondere plan dat Sytse de Tour de France een dag voor de profs uit ging fietsen. Bijzonder, want het is nog al een prestatie! Spontaan en impulsief als ik ben, reageerde ik dat ik een Sterrig shirt zou regelen. Sytse maakte direct de realistische opmerking dat het wel krap in de tijd zou worden. Als optimist reageerde ik dat het vast goed zou komen.

Allereerst heb ik geen verstand van wielerkleding. Ik had een gesprek met Sytse die aangaf dat de opdruk van het logo niet voelbaar mocht zijn in het shirt, want dan gaat het schuren. Dat wil je natuurlijk niet 200 km lang… We doken het wereldwijde web in, deden wat research. Namen contact op met verschillende partijen. Waar je bestel je slechts één shirt wat dan ook nog as soon as possible geleverd kan worden… Gelukkig ga ik altijd wel aan op een uitdaging. We vonden een partij die dat kon gaan doen en het zeer waarschijnlijk op tijd zou kunnen leveren. Geen garanties zeiden ze nadrukkelijk.

Tijd om te ontwerpen. Samen met Sytse. De foto’s van wat we in gedachten hadden stuurden we naar hem en met wat kleine aanpassingen kwamen we tot een stoer shirt. Zwart met roze details. Niet te ingewikkeld, want hoe ingewikkelder hoe langer het duurt voordat het klaar is. Dat kregen we te horen.

Dan komt de moeilijkste fase. De fase die gaat over geduld, vertrouwen en loslaten. Wachten en hopen dat het shirt op tijd aankomt. De vertrekdatum van Sytse kwam dichterbij. Nog geen shirt. Op F5 drukken in de mailbox, nee nog niks onderweg.

De dag dat Sytse zijn laatste power yogales doet voordat hij vertrekt breekt aan. Mail! Een pakketje onderweg. Zou het? Nope… We sluiten de les af met een hapje en een drankje. Proost op een goede Tour de France voor Sytse. Nog 6 nachten slapen en dan vertrekt Sytse en nog geen shirt…

Ik besluit er nog een telefoontje aan te wagen. Dan krijgen we officieel te horen dat het shirt niet op tijd komt. De tour start in Denemarken, dan eindigen ze in Hamburg. Vanuit Hamburg hebben ze een reisdag dan komen ze door Nederland. We maken verschillende plannen. Ik kan het shirt nog opsturen naar een hotel later op de route, ik kan naar Hamburg komen en daar gaan suppen en het shirt brengen, Venlo is ook een optie of mijn kantoordag in Lille op het terras met koffie en een croissant.

De dag dat Sytse zijn derde etappe in Denemarken fietst, wordt het shirt bij ons bezorgd. Ik doe een vreugdedansje. Te laat voor het suppen in Hamburg, op tijd voor Venlo!! Ik app Sytse direct, die natuurlijk op de fiets zit… Hij overlegt met de groep en Venlo is goed. Later wordt dit nog aangepast in Apeldoorn. Nog weer dichterbij voor ons, wat een bonus.

Samen met Joris en de kinderen vertrekken we die zondag naar Apeldoorn. Ondanks dat ik het eigenlijk zeker weet, stoppen we nog één keer om te checken of het shirt echt in de auto ligt. We maken er een dagje Apeldoorn van en halverwege de dag ontmoeten we Sytse en een gedeelte van de groep bij een tankstation. De overdracht van het shirt is een feit! De volgende dag fietst Sytse een etappe in het Sterrig shirt. Ondertussen heeft hij ook een tweede etappe in het shirt gefietst.

Wat een avontuur, natuurlijk het meest voor Sytse, toch voelen we ons via deze weg ontzettend betrokken bij dit avontuur. We zijn ontzettend trots op Sytse en vinden het een eer dat hij in het Sterrig shirt wil fietsen. Wat een mega prestatie is dit! Zet hem op Sytse met de aankomende etappes!!

Kleine notitie nummer 2: Tegenwoordig hebben we de luxe van Anne die onze tekst naleest en corrigeert op spelling en grammatica. Dat is deze keer niet het geval want ik (Jiska) besluit deze blog spontaan te schrijven en direct te posten 🙂