Podcast afl 2, over het ontstaan van Sterrig

Gaan jullie mee? Terug in de tijd… Naar een ver verleden. Namelijk de tijd dat ik op de kleuterschool zat. Wat wil je worden? Ik vond een tekening van de kleuterschool waar op ik had getekend wat ik wilde worden. Dat idee, dat heb ik heel lang vast gehouden. Totdat ik stage liep en door een observatie tot een heel ander inzicht kwam. Dat was het moment dat ik besloot dat ik jeugdhulpverlener wilde worden. Dat werd ik ook. Ik heb jaren genoten van het werken in de jeugdhulpverlening. Wat me vooral ook is bijgebleven is dat ik altijd super lieve en fijne collega’s heb gehad. Ik heb bij Jeugdhulp Friesland gewerkt en daarna bij Yorneo. Binnen Yorneo ben ik werkzaam geweest op verschillende locaties. Zo heb ik heel wat collega’s leren kennen, stuk voor stuk toppers.

Toch besloot ik mijn collega’s achter me te laten en te kiezen voor het wilde avontuur wat heet ‘een eigen bedrijf starten’. In de podcast vertel ik jullie over het ontstaan van de naam Sterrig, hoe ik kwam tot de keuze voor de diensten van Sterrig Ć©n hoe yoga in het specifiek op mijn pad kwam.

Ik vond het best spannend. Helemaal alleen een eigen bedrijf starten. Natuurlijk was ik niet helemaal alleen, genoeg lieve mensen om me heen die me steunen. Toch voelde het wel alsof ik het alleen ging doen. Mijn bedrijf. Mijn verantwoordelijkheid. En hallo, ik heb hier niet voor geleerd?!? Een eigen bedrijf starten. Toch ben ik opgegroeid in een samenleving die je doet geloven dat je voor alles een opleiding moet doen, met een diploma als resultaat. Ik ben ondertussen van mening dat iedereen zijn eigen kwaliteiten en talenten heeft. Je kunt hetzelfde diploma hebben. Toch heeft de een het van nature in zich en de ander zal het nooit helemaal uit de vingers krijgen of er meer moeite voor moeten doen.

In de podcast vertel ik dan ook dat ik voor het Starterspakket had gekozen. Zo leerde ik Annelies kennen en had ik daar een aantal gesprekken mee. Ze leerde me onder andere facturen maken en dit omtoveren tot een administratie. Het starterspakket bestaat nog steeds, het is ondertussen onderdeel geworden van het aanbod van Samen Sterk Zorg. Het is een pakket op maat voor de startende ondernemer.

Deze aflevering ging over het ontstaan van Sterrig. Het is een deel 1 geworden. Deze aflevering gaat over de weg naar Sterrig toe. In deel 2 ga ik jullie vertellen over hoe ik het ondernemen leerde, met vallen en opstaan šŸ˜‰ Hoe Sterrig uitgegroeid is naar het bedrijf wat het nu is.