De yoga lessen komen nu in blokken

En toen ineens was daar een virus wat alles stil legde. Uit je routines. Niet kunnen werken. De kinderen thuis. Hoewel het voor sommigen zo leek dat ik heel druk was. De invloed van social media. Lukte het mij sinds lange tijd weer om stil te zitten en te mijmeren. Terug kijken. Na te denken. Momenten van rust en ruimte geven vaak nieuwe inzichten.

Ik riep al een tijdje ik zit te vast. Te vast in mijn lesuren. Ik voel te weinig ruimte om te bewegen (alhoewel ik letterlijk heel veel beweeg in mijn werkweken), te ontwikkelen en te creëren. Iedere minuut in mijn werkdag werd goed benut. Nu is een mogelijke gedachte dat dit efficiënt is. Zou kunnen… Alleen ik voel me er niet prettig bij. Een van de redenen om te kiezen voor een eigen bedrijf is dat ik echt gelukkig word van wat ik doe.

Dus ik puzzelende en dacht, liet bezinken en dacht opnieuw.

Nu heb ik altijd met strippenkaarten gewerkt. Niet omdat dit in het voordeel is van mij als ondernemer. Wel omdat ik de klant niet vast wil zetten in abonnement. Mijn eigen ervaringen zijn daar niet goed mee. Ik wil dat je je vrij voelt om te bewegen en je goed voelt bij het geld wat je uitgeeft. Dat je er altijd iets van waarde voor terug krijgt. Wel merkte ik op dat dit voor kinderen prima werkt, van de peuters tot de tieners en alles er tussen in. Dat volwassenen deze vrijheid niet altijd makkelijk vinden. Want dan mist soms weer de stok achter de deur.

Dus ik puzzelende en dacht, liet bezinken en dacht opnieuw. Zo ontstond er een nieuw idee. Een nieuwe manier in het aanbieden van onze lessen.

Na de zomer gaan we direct van start met deze nieuwe manier. Hoe ziet dit er uit?

Na elke schoolvakantie gaat er een nieuw lesblok van zes weken van start. Dit betekend zes reguliere lessen. Daarna zijn er meestal nog twee weken over tot de volgende vakantie. In deze weken wordt er o.a Aerial yoga aangeboden. Daarnaast is er dan een thema les of een retraitedag of een activiteit voor de kinderen of een online les op Youtube. In de schoolvakanties zijn er dan in principe geen lessen. Na de schoolvakantie start opnieuw een blok van zes weken.

Je kunt je voor een heel seizoen startend na de zomervakantie tot aan de volgende zomervakantie inschrijven. Dan reserveren we in alle lesblokken voor jou een plekje. We verwachten je dan natuurlijk ook 🙂 Zo ben je voor een heel jaar zeker van jou plekje in onze yogastudio. Met name bij de Aerial lessen is er sprake van beperkt plek. Zoals jullie van ons gewend zijn, in overleg zijn er altijd mogelijkheden te vinden voor speciale situaties.

Om je in te schrijven voor een lesblok kun je je melden via de mail, de app of een contactformulier. Val je midden in een lesblok omdat je gewoon op dat moment wil starten met de yoga. Dan betaal je het resterende aantal lessen van dat blok.

Voor bestaande klanten zal het even wennen zijn. Voor nieuwe klanten is dit straks gewoon zoals het bij Sterrig gaat. Voor mij betekend het wat extra ruimte om te ontwikkelen en te creëren of misschien juist om te mijmeren. Zodat ik tot nieuwe inzichten en ideeën kan komen. We hebben als docenten onderling ook afgesproken dat in de weken dat we geen reguliere lessen geven, we de lesblokken voor de periode daarvoor gaan voorbereiden. Wat betekend dat in de lesblokken zelf ik geen lessen meer hoef voor te bereiden. Ook dit zal rust en ruimte gaan geven.

We hopen jullie hiermee ook wat meer diversiteit in het aanbod te kunnen geven, een stok achter de deur daar waar nodig én ook wat ruimte wanneer er geen les is.