Het jaar van: ruimte voor mijzelf

Nu is er een jaar aangebroken waarin ik iets meer wil zijn. Iets meer ruimte voor ontspanning. Dat is wat ik me dit jaar gun. Ruimte voor mezelf.

Hoe mooi is het om met een nieuwe intentie het jaar te starten. Alleen weet ik als geen ander, dat wanneer ik een intentie niet concreter maak voor mezelf het bij deze intentie kan blijven. Dan denk ik er zeker aan. Ik word me dan vaak bewust van wat ik nog niet doe. Dan ren ik mezelf voorbij en lig ik daarna uitgeput op de bank en denk ik: oh ja, ik zou meer ruimte creëren voor mezelf…

Als ik dit wil dan heb ik een plan nodig. Naast mijn plan zelfs een planning. Want anders vliegen de dagen en daarmee de weken voorbij. Stort ik me met enthousiasme op mijn werk en zit ik zomaar weer op mijn vrije dag ineens bij Sterrig achter mijn laptop.

Ik betaal mezelf uit. Ik krijg een salaris vanuit Sterrig. Ik betaal mezelf uit in geld. Klinkt heel vanzelfsprekend. Is het op zich ook. Geld is belangrijk, hebben we nodig. Alleen voel ik het niet. Ik voel daarin niet de beloning die ik mezelf zou willen geven vanuit mijn werk.

In mijn werk stop ik heel veel liefde en aandacht. Ik gooi mezelf er helemaal in. Met heel mijn hart. Dit maakt me ook kwetsbaar, want als iemand iets vind over mijn werk raakt me dit ook altijd tot in mijn hart. Mijn salaris raakt me niet in mijn hart. Dat is meer iets feitelijks. Ik doe mijn werk, daar tegenover staat mijn salaris. Dit jaar ga ik het anders doen.

Iedere maand ga ik iets doen voor mezelf. Iets doen voor mezelf en met mezelf. Iets doen waar ik blij van wordt. Iets doen wat ik mezelf gun. Iets waar ik naar uit kijk. Iets waar waarin ik mezelf beloon in mijn gevoel.

Ik heb al een lijstje gemaakt met dingen die ik graag wil doen. Van een dag naar de sauna, nieuwe fiets- en supavonturen, alleen ergens overnachten. Alleen het maken van dit lijstje maakt me al blij. Deze maand stond er al iets voor mezelf op de planning. Een yogaretraite op Vlieland. Dit avontuur ga ik samen met Astrid beleven.

De andere avonturen wil ik zoveel mogelijk alleen ervaren. Want ik ontdekte vorig jaar dat ik alleen zijn ook heel fijn vind. Dat het me een gevoel van vrij zijn geeft om zelf mijn keuzes te maken, de tijd te bepalen en even niet in contact te hoeven zijn. In stilte. Ha! Dat had je misschien niet gedacht van mij. Ik misschien zelf ook wel niet. 😉

Gaan jullie mee op mijn avonturen? Mijn ontdekkingsreis om beter voor mezelf te zorgen door mezelf meer te gunnen.