Een spreekbeurt over Sterrig

In de 8 – 12 jaar yogagroep zijn er nu al een aantal keer kinderen geweest die een spreekbeurt over yoga doen. Als een van de kinderen een spreekbeurt gaat doen dan vraag ik altijd of ze nog iets van me nodig hebben. Aan informatie of aan spullen. Want hoe mooi is dat, als een yogi met passie gaat vertellen over wat yoga is. Dan gaan er yogakaarten mee, een mat of een kussen.

Ik ben dan ook wel een beetje nieuwsgierig. Want wat maakt dat jouw spreekbeurt over yoga gaat. De motivaties zijn verschillend. Omdat ik het leuk vind en omdat ik het heel graag doe, waren een paar van de redenen om te starten met yoga als onderwerp. De mooiste reden vond ik persoonlijk de volgende.

Ik heb het idee dat heel veel kinderen niet echt weten wat yoga is. Ze denken het wel te weten en ze vinden er van alles van. En toch hebben ze geen idee wat we hier doen, wat yoga is. Ik wil dat graag uitleggen en laten zien.

Dat is toch fantastisch. Inderdaad yoga is zoveel meer dan wat je in eerste instantie denkt of doet. Het is zo ontzettend breed. Natuurlijk kun je de houdingen goed gebruiken om in beweging te zijn, als sport. Want je traint met enkele houdingen alle spieren in je lichaam. Yoga draagt ook bij aan zelfontwikkeling. Hoe meer je over jezelf weet, hoe steviger je in je schoenen staat. Des te duidelijker kun je naar buiten toe ook zijn over wat je nodig hebt. Ik kan er uren over doorschrijven wat er allemaal nog meer bij yoga hoort, maar dat bewaar ik voor een andere keer.

Een van de meiden ging nu ook een spreekbeurt doen. Alleen over yoga is ook wel spannend. Juist omdat kinderen die nog nooit yoga hebben gedaan vaak wel een oordeel hebben over wat het is. Een invulling hebben gemaakt bij wat ze hebben gehoord of gezien. Dat we allemaal in de kleermakerszit zitten, met onze handen in een mudra en dan ham (kaas) zeggen. Stel je nou voor dat ze er iets over gaan zeggen, terwijl je daar alleen voor de groep staat. Ik vond dat in het begin als yogadocent ook zoeken. Hoe reageer je daar op?

Deze spreekbeurt ging daarom over Sterrig. Over het hele bedrijf, over wie er werkt bij Sterrig en wat ze dan doen. Over de verschillende diensten en in het bijzonder ook over yoga. We zochten samen spullen uit die ze kon en mocht gebruiken. Ik liet nog gauw wat flyers drukken om uit te delen. Die dag dacht ik aan haar, over hoe ze zou vertellen over het bedrijf wat ik heb opgebouwd, over de lessen die ze volgt. Ongeacht hoe het zou gaan en wat voor cijfer ze zou halen, ik voel me dan zo trots! Trots op haar en haar spreekbeurt en trots op mij en op Sterrig en deze mensen die bij Sterrig werken en de mensen die bij Sterrig betrokken zijn.

Super nieuwsgierig stuurde ik ’s avonds een appje, hoe is het gegaan? Ze deed het fantastisch en haalde een 8! Wat een topper hè <3