Ik doe een dansje, dans jij met mij?

peuterdans

Yogadans

Najaar 2014

’s ochtends in alle vroegte ben ik afgereisd naar Sneek. Vol verwachting lig ik op een schapenyogamat. De start van deze 3 daagse yogadans opleiding laat mijn hart sneller kloppen. Want ik weet dat dit de start is van iets groters. Het begin van mijn grote Sterrig avontuur. Ik kijk de groep rond, allemaal enthousiaste gezichten. Naast mij is nog een plek vrij. Er is één deelnemer die wat later van start gaat, ze moest nog dansles geven. Oeh interessant! Zou ze al een eigen bedrijf hebben? Even later ploft Marianne op de mat naast mij. We wisselen een blik, delen een lach en hebben een klik. En ja ze heeft een eigen bedrijf.

Peuterdans

Voorjaar 2016

’s ochtends in alle vroegte reis ik af naar Sneek. Op de achterbank klinkt vrolijk gebabbel. We gaan dansen! Mama, dans met mij. Ik geef de volumeknop een slinger én ook het stuur slinger ik bewust van links naar rechts. Nee Volvo, jij niet, mama moet dansen!  Natuurlijk laat ik de Volvo nog even dansen. Een schaterlach op de achterbank. Ik glimlach, het is een eenvoudig grapje wat altijd werkt en waar we plezier in blijven hebben. In Sneek aangekomen ontmoet ik Marianne van PeuterDansMetMij. We stappen de wondere wereld van peuterdans binnen. In 45 minuten beleven we met Nana een avontuur (van het prentenboek Nana in het roverbos). Ik bewonder, ik verwonder, ik geniet en ik straal. Het is zo mooi om te zien. Al die peuters die opgaan in het verhaal en het verhaal mogen beleven door beweging. Die voeten laten lachen, trappelen, huppelen en springen. Armen laten zwaaien en handen laten draaien. Die sluipen, rennen en vliegen. En in al deze vrolijkheid zijn we aan de slag met taal, grove motoriek, fijne motoriek, emoties, balans, spel en creativiteit.

Sterrig & PeuterDansMetMij

Sterrig en PeuterDansMetMij slaan de handen in één. Jiska en Marianne gaan de samenwerking aan! Met alle enthousiasme en liefde wil ik de peuters in Wolvega en omgeving ook de mogelijkheid gaan bieden om te dansen met mij. Om samen aan de hand van een verhaal de wondere wereld van dans en beweging in te duiken. 8 april zal ik van start gaan met een reeks van 3 lessen. Op deze manier kunnen de peuters komen ervaren of het dansen iets voor ze is. Daarna kun je je kind opgeven en verwacht ik de peuters iedere week. De lessen zullen op vrijdagochtend zijn van 9:00 – 9:45 in Wolvega. Je komt je peuter brengen en halen of je wacht tot je peuter uit gedanst is. Het is in de leeftijd van 2-4 jaar en voor jongens en meisjes. Om nog meer een beeld te krijgen van wat peuterdans is wil ik jullie aanraden om eens een blik te werpen op de site van Marianne. Haar blogs vertellen en haar foto’s spreken. Hier vind je ook de informatie over tarieven. Aanmelden voor de reeks van 3 lessen mag bij Marianne. Hier vind je al haar contactgegevens.

 

 

1 gedachte over “Ik doe een dansje, dans jij met mij?”

Geef een reactie