De Kindermeditatie-app

Op 23 maart 2022 gaat de kindermeditatie-app officieel live! Een kindvriendelijke app (zowel qua inhoud als design) waarbij kinderen meditaties kunnen beluisteren die speciaal voor hen zijn ontwikkeld. De meditaties zijn gericht op in contact komen met je lichaam, loskomen van de dag en in slaap vallen. De app is vanaf nu te bewonderen in de bekende app stores (Apple App store & Google Play store) en op www.kindermeditatieapp.nl. We zijn reuze trots op het eindproduct!

Een Sterrig Product

De kindermeditatie-app is een Sterrig product dat bij Jiska is ontstaan. Jiska kreeg als pedagoog, yogadocent en mindfulnesstrainer regelmatig vragen en verzoeken van zowel ouders als kinderen over meditaties. Dit vlocht samen met de signalen die ze zag tijdens de kinderyogalessen; er is behoefte aan meditaties en visualisatie-oefeningen, voornamelijk gericht op in slaap vallen, in contact komen met je lichaam en loskomen van de (school)dag.  Jiska startte een project op waarbij ze tien meditaties zou schrijven, inspreken en online op YouTube zou zetten. Concreet en behapbaar! De eerste tien meditaties waren klaar en het project weer losgelaten. De meditaties die op YouTube en Spotify te beluisteren zijn werden positief ontvangen. Zowel ouders en kinderen werden er blij van. Het liep zelfs zo goed dat ze in de Nederlandse top 10 kwamen! Dit positieve respons zorgde ervoor dat Joris (teamlid van Sterrig en man van Jiska) ook erg enthousiast werd. En zo ontstond het idee van een app. Joris is bekend in de wereld van app development en sloot zich aan bij het project

Een Wolvegasters product

Een app bouwen, dat is spannend…en duur! En Sterrig zat, zoals zoveel bedrijven, midden in de Corona misère die er financieel ontzettend inhakte. Maar het enthousiasme over de app bleef en Jiska en Joris trokken de stoute schoenen aan en gingen open en eerlijk in gesprek met Armand van ‘oddmanout’ en Corine van ‘Corine Concept en Creatie’. Er was weinig eigen geld waarmee ze dit project konden financieren. De vraag was dan ook of de bedragen konden worden uitgespreid over een langere tijd. Armand en Corine reageerden positief. En zo ontstond er een samenwerking tussen Jiska (ontwikkelaar van de meditaties), Joris (projectleider), Armand (app development) en Corine (illustratie en vormgeving): allemaal uit Wolvega en daar zijn we Stiekm Trots op!

Samenwerking

Corine Krijnen – Visserman;  Grafisch ontwerper & illustrator en eigenaar van Corine Concept en Creatie.

Corine: “Deze opdracht past super goed bij mij, eigenlijk mijn droomopdracht. Ik illustreer graag voor een jonge doelgroep. Ik heb onder andere een zoekboek gemaakt. Maar heb ook posters, kaarten, onderwijsmethodes en huisstijlen gemaakt. Daarnaast heb ik magazines en webopdrachten gedaan. Deze app-opdracht was dan ook nieuw voor me, maar wel een goede combinatie tussen illustratie, vormgeving en een jonge stijl…. Ik heb gekozen voor een beperkt en bepaald kleurenpallet, dit zorgt voor samenhang, rust, vrolijkheid en een prettig gevoel. Er passeerden meerdere geïllustreerde dieren de revue die de hoofdrol zouden kunnen krijgen in de app. Maar uiteindelijk won het (tot nu toe naamloze) katje. Een kat is energiek, maar kan ook heel goed ontspannen en tot rust komen. Perfect voor bij de kindermeditatie-app.”

Armand Niehaus;

app developer en eigenaar van oddmanout. Hij is voornamelijk bezig met app’s en websites en ontwikkelt daarbij vooral de technische back-end systemen die daar bij komen kijken. Joris en Armand zijn collega’s geweest bij een bedrijf waar Armand ook de app development deed. Hij creëert de app dus op het technische vlak.

23 maart: lancering van de app

23 maart is het zo ver, de app wordt officieel gelanceerd! En ook al staat de app klaar, Jiska blijft meditaties schrijven om nieuwe inhoud te leveren voor de app. Sommige kinderen kennen de meditaties na een tijdje uit hun hoofd en dan is het moeilijker om te focussen. Om de concentratie te stimuleren is het belangrijk om nieuwe meditaties te blijven creëren. Heb je als ouder of kind een verzoek met betrekking tot een meditatie? Stuur gerust iets bijvoorbeeld via een DM op Instagram.

De app

De app is vanaf nu dus te bewonderen in de bekende app stores en op www.kindermeditatieapp.nl. Het hele team is zo trots op dit product!

Er is een abonnement af te sluiten voor maand of per jaar. Per maand betaal je 2,99 euro of per jaar 29,99 euro. Hiermee krijg je toegang tot alle bestaande meditaties maar dan zonder reclames zoals bijvoorbeeld bij YouTube of Spotify en zullen er met regelmaat nieuwe meditaties verschijnen.

We horen en lezen graag jullie reacties op de app en de meditaties.

Kindermeditatie-app @ Instagram
Kindermeditatie-app @ Facebook 
Kindermeditatie-app site