De invloed van Yin Yoga op het dagelijks leven

Zachte stem en warme klanken

Het is vrijdagochtend en ik ben bij Sterrig aan het werk. De zachte stem van de docent en de warme klanken van de muziek zorgen voor een serene sfeer. Er wordt Yin Yoga gegeven door Nynke

Yin Yoga bij Sterrig in Wolvega

Yin Yoga is een rustige yogavorm waarbij houdingen enkele minuten worden aangehouden. Dit helpt om dieper door te dringen in het bindweefsel, wat flexibiliteit en gewrichtsmobiliteit bevordert. Bij Sterrig worden Yin Yoga houdingen voornamelijk zittend en liggend uitgevoerd, vaak met ondersteuning van kussens en blokken. Het doel is om je eigen grenzen te verkennen en te verleggen vanuit een staat van mindfulness en rust.

De lessen bij Sterrig worden gegeven door ervaren docenten, die ook andere vormen van yoga aanbieden, zoals Hatha en Aerial Yoga. Deze diversiteit aan stijlen zorgt ervoor dat er voor iedereen een passende les is, ongeacht ervaring of fitnessniveau.

De ervaringen van deelnemers

Na afloop van de Yin Yoga lopen de deelnemers heel ontspannen de yogaruimte uit. Zachtjes vraag ik welke invloed Yin Yoga tot nu op hun leven heeft gehad.

Cynthia “Het is heerlijk en het brengt me ontspanning. Het opent je en ik ben me bewust van mijn ademhaling. Het is een moment voor jezelf, want je mag vertragen. Het werkt dan ook door in mijn dagelijkse leven. Ik voel mijn ademhaling, ik herken het gevoel en daardoor kan ik makkelijker ontspannen. In vervelende situaties kan ik het toepassen. Ik ben me bewust van mijn lijf en ik herken mijn signalen veel makkelijker.

Mevrouw: “Ik ben me bewust van mijn gedachten geworden. In de waan van de dag kan het gaan tollen in je hoofd, druk in je hoofd. Maar door de bewustwording, sinds de eerste les, kan ik visualiseren en uitspreken. Daardoor kan ik het even weg laten gaan, heel fijn.”

Daphne: “Mijn lijf is losser, ik beweeg makkelijker. Ik ben erg blij dat mijn buurvrouw me heeft meegenomen naar deze les, anders had ik het misschien niet gedaan. Ik heb last van artrose en de yin yoga maakt daar duidelijk verschil in. Ik kan weer makkelijker met de hond wandelen en bewegen door deze vorm van yoga. Je wordt bewuster van spanning en signalen in je lichaam. En via voeding en yoga heb ik minder last van mijn artrose. Medicijnen gaven me zoveel bijwerkingen. Ik doe nu een jaar aan Yin Yoga en het is echt een moment voor mezelf. Thuis doe ik het niet, want dan komt er altijd wat tussendoor. Het is heel ontspannend.

Maaike: “Ik heb MS, artrose, astma en long covid. Maar Yin Yoga lukt me en het is heel relaxed. Ik ervaar dat mijn spieren meer ruimte hebben en ik kan soepeler bewegen. Deze les is echt een moment voor mezelf. De ademhalingsoefeningen helpen. Ik kan nu ontspannen en dat kon ik eerst niet…”      

Wil je Yin Yoga zelf ervaren?

Ga dan via deze link naar de site van Sterrig. Bekijk daar de lestijden en hoe je je kan aanmelden. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons.
Telefoonnummer: 0655079357 (appen mag ook)
E-mail: info@sterrig.nl