Zwangerschapsyoga in Wolvega

Al enige tijd, zeg gerust een paar jaar, ben ik op zoek. Op zoek naar een zwangerschapsyogadocent. Want met regelmaat kreeg en krijg ik de vraag; is er ook zwangerschapsyoga in Wolvega? Heeft Sterrig zwangerschapsyoga? Nee, was dan mijn antwoord. Maar, zei ik altijd vlug, als je een leuke docent kent dan houd ik me aanbevolen. En zo had ik een gesprek met verschillende zwangerschapsyogadocenten. De een woonde net te ver weg. De ander kon een gedeelte van het jaar lesgeven. Weer een ander had net een ruimte aan huis gemaakt en wilde dan geen lessen meer op andere locaties aanbieden. Allemaal goede en begrijpelijke redenen om geen samenwerking te starten.

Toen ik zelf zwanger was van Mees gaf het nog net een beetje meer drive om die zwangerschapyogadocent dan nu toch echt te vinden. Dus belde ik nog rondje en riep ik het naar een ieder die ik tegen kwam. Ik geloof in de kracht van het netwerk. En toch slaagde ik niet. Nog steeds geen zwangerschapsyoga in Wolvega.

Opnieuw kreeg ik verzoekjes in mijn mailbox en via Facebook. Ik reageerde voor het eerst met het antwoord, misschien moet ik het zelf maar oppakken. Zo was er een zaadje geplant. Een aantal maanden later zit ik te eten met vriendinnen. Wat zouden jullie er van vinden? Zal ik het zelf oppakken? Er werd meegedacht en gebrainstormd. Het plantje begon te groeien. Thuis dook ik het wereldwijde web in. Op zoek naar opleidingen, naar mogelijkheden en naar kansen. Ik verzamelde informatie. Een opleiding kost geld. De buffers zijn aardig geslonken na het weinige werken van afgelopen jaar. Hoe gaan we dit eens aanpakken.

Tijdens de kerstvakantie waren mijn broertje en schoonzusje uit Canada hier. Ook bij hen gooide ik het balletje op. Enthousiaste reacties. Een aantal dagen later waren we aan het wandelen en drukten zij mij nogmaals op mijn hart dat ze dit echt een goede aanvulling van mijn diensten. Maar ik had nooit gedacht dat ik dit zou gaan doen. Het is voor mij een beetje een verassing.

Een halve week later heb ik het geregeld. Ik ga de opleiding tot zwangerschapsyogadocent volgen. Er komt zwangerschapsyoga in Wolvega. En voor alle zwangeren met interesse, ik word jullie docent 🙂

Ik krijg binnenkort de eerste theorie en opdrachten toegestuurd. In april ga ik starten met mijn opleidingsdagen. In tien maanden ga ik mijn opleiding volgen en afronden. Als mijn opleiding afgerond is komt er een zwangerschapsyoga cursus. Voor nu wil ik eerst al van start met Ontspannen Zwanger zijn. Deze lessen zullen wekelijks aangeboden worden. Ze zullen bestaan uit yoga, ademhalings- en meditatie oefeningen. Alles is gebaseerd op mijn eigen ervaring als zwangere yogi, met natuurlijk de input van mij als mindfulness trainer en yogadocent. Vanaf april komt daarbij natuurlijk al wat ik leer als zwangerschapsyogadocent in wording.

Omdat dit idee ineens in de stroomversnelling zit, staat het nog niet op de site of op social media. Zodra ik 4 aanmeldingen heb voor Ontspannen Zwanger zijn dan kunnen we wat mij betreft van start. De lessen zullen op maandagavond zijn van 19:00 tot 20:00 Heb je belangstelling stuur dan even een mailtje of vul het contactformulier in.

Update: Inmiddels zijn er elke maandag avond zwangerschapyoga lessen. Klik hier voor meer informatie over de zwangerschapsyoga lessen

P.s wil je geen yoga doen maar wel een model zijn voor wat beeldmateriaal voor mij online? Dan mag je je ook melden 🙂 Of wil je yoga doen en een model zijn dat mag ook 😉