Tiener Yoga

Yoga kan een enorme steun zijn in deze tijd van je leven. Even een moment voor jezelf. In deze tijd van je leven is er veel wat moet. Je school, je huiswerk, thuis meehelpen en natuurlijk heb je ook de nodige afspraken met vrienden. Het kan dan heel fijn zijn om een uurtje in de week even niets te hoeven. In een groep met andere tieners, waar ruimte is om te delen met elkaar of juist even helemaal niet.

Wat is dat, yoga?

Yoga daar heeft iedereen een eigen beeld bij. Dat je opzweeft van je mat. Dat je in kleermakerszit hum moet zeggen. Dat je vegetarisch én biologisch moet eten. Dat je op je hoofd moet staan én iedere dag aan yoga moet doen. Dat je ontzettend lenig moet zijn want anders kun je niet meedoen.

Yoga is voor mij sport en ontspanning. Je kunt iedere dag yoga doen, je kunt ook één keer in de week yoga doen. Het is net wat bij je past. Yoga is werken met lichaam in de verschillende houdingen (sport). Ook leren welke houdingen jou kunnen helpen wanneer je bijvoorbeeld moeilijk in slaap kan komen, je onrustig of gespannen voelt, wanneer je moe bent en wat energie nodig hebt of juist toe bent aan ontspanning. Yoga geeft de ruimte om over je lichaam te leren (wat vertelt je lichaam jou?), om over je hoofd te leren (waar maak ik me druk om en hoe komt ik tot rust?) en om over je ademhaling te leren.

Je ademhaling kun je ook sturen. Als je zenuwachtig bent, heb je vaak een hoge ademhaling, door ademhalingstechnieken kun je leren om je ademhaling naar je buik te brengen. Wat ook heel handig kan zijn als je slecht in slaap kan vallen. Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe meer zelfvertrouwen je krijgt. Omdat je als tiener heel wat onverwachte, ingewikkelde situaties mee kunt maken en je emoties alle kanten op kunnen vliegen… Kan het maar wat fijn zijn om zelf wat steviger te staan!

 

Hoe ziet een les eruit?

De les start altijd met een moment waarin je mag vertellen over iets wat je bezig houdt. Daarna doen we een warming-up. Dan komen er verschillende yogahoudingen aanbod. De ene keer werken we aan techniek, een andere keer kan het zijn dat we een aantal yogahoudingen achter elkaar op muziek doen. De lessen zullen gegeven worden aan de hand van thema’s. Bijvoorbeeld het thema; ontspanning, vriendschap, kracht, moedig zijn, energie. De houdingen sluiten aan op deze thema’s. Daarna komt het ontspanningsgedeelte waarin we werken met ademhalingsoefeningen en even op je mat liggen en helemaal niks hoeven. Dit kan ook aan de hand van een verhaal zijn. We ronden de les af met een kopje thee.

Wanneer

De tieneryoga is er iedere donderdagavond van 19:00 – 20:00.

Waar

Sterrig
Steenwijkerweg 1
8471KV Wolvega

Tarieven

Een proefles yoga kost 5 euro.

Lees hier alle actuele tarieven voor de yoga lessen

Zin in?

Vul hieronder het contact formulier in als je interesse of een vraagt hebt over de Yoga lessen, we nemen dan snel contact met je op!

  LET OP: Het komt met enige regelmaat voor dat ons antwoord in jouw spambox belandt. Vooral bij hotmail / live / outlook.com mail adressen. We streven er naar om op werkdagen binnen 24 uur te reageren op je vraag.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Eventuele vraag / opmerking

  Bij inschrijving / aanmelding voor Yoga ga je akkoord met de algemene voorwaarden.