Over Sterrig en Jiska

Iedere zomervakantie, liggend op een strandbed, lopend door de bergen, zittend bij een kampvuur. Ieder jaar kwam ik tot rust in mijn lijf en draaide mijn hoofd op volle toeren. Notitieboekjes schreef ik vol met creatieve ideeën. Voor kleine projecten en voor het grote werk, een eigen bedrijf. Daadwerkelijk de stap nemen, mijn vaste baan achter me te laten én te kiezen voor het onzekere…

2014 start heftig voor mij, voor ons (mijn gezin). Na 15 weken zwangerschap verliezen we door een miskraam een klein meisje. Sterre hebben we haar genoemd. Door dit grote verdriet kijk ik ineens heel anders naar de wereld. Het leven valt niet te voorspelen en wat is precies zekerheid? Later dit jaar ontstaat er een kans op de werkvloer. Een kans om te vertrekken. En dan gaat het snel. Iedere vrije seconde ben ik aan het brainstormen over wat ik zou willen, wat ik belangrijk vind en wat ik de ander graag zou willen brengen.

In Lelystad pitch ik voor het eerst mijn bedrijfsconcept. Wat spannend! De reacties zijn enthousiast en ik ben niet meer te houden. De terugweg in de auto zit ik zingend achter het stuur. Mijn gedachten vliegen alle kanten op. Wat moet ik allemaal regelen, waar begin ik? Bij de naam! En dat is het moment dat ik besluit mijn bedrijf op te dragen aan Sterre. Want zij heeft gemaakt dat ik de moed heb gevonden deze keuze te maken. En hoe mooi en fijn is het dat ze op deze manier een vaste plek in mijn, ons leven heeft.

Ik ben enthousiast en stroom altijd over met creatieve ideeën. Vijf minuten in mijn hoofd zijn zou een gemiddeld iemand kunnen uitputten. Gelukkig bezit ik zelf over een grote dosis energie! Door de 8 weekse mindfulness training heb ik geleerd om mijn aandacht te kunnen verplaatsen. Ik zat altijd in mijn hoofd, daar bij al die gedachten en ideeën. Ik zat zo in mijn hoofd dat ik dikwijls vergat dat ik ook nog een lijf had. Tot dat er yoga in mijn leven kwam. Fysiek uitdagend op de mat bezig zijn en tegelijk een moment van rust en ontspanning. Concentreren op een houding, maakt dat ik los kom van mijn gedachten. De kracht van mindfulness, de kracht van yoga, op momenten wanneer je het moeilijk hebt in je leven of juist wanneer alles op rolletjes loopt. De kracht is er altijd. En dat terwijl ik nog steeds met mijn beide voeten op de grond sta én niet eens in geitenwollensokken.

Ik geniet graag van het kleine. Niet omdat het moet, niet omdat het hip is, niet omdat het mindful is. Omdat het kan. Dat de tijd even stil staat. Even niks moeten, even niet bezig zijn met het grotere geheel. Dat is wat ik de ander graag wil brengen. Tijdens al mijn diensten. Want ook tijdens het coachen, als je de tijd even stil zet en loskomt van het alledaagse door creatief bezig te zijn, dan ontstaat er een ruimte om vanuit een breder perspectief te kunnen kijken.

Als klant van Sterrig neem je een van de diensten af die we aanbieden. Wat altijd in het pakket zit is; enthousiasme, luchtigheid, ontspanning, energie, kennis en ervaring en het allerbelangrijkste liefde. Want alle diensten worden met liefde aangeboden.

Opleidingen en certificaten

De opleidingen die ik volgde voordat ik het werkveld in ging zijn de SPW (sociaal pedagogisch werk) en de SPH (sociaal pedagogisch hulpverlening) geweest. De afgelopen 6,5 jaar heb ik in de jeugdhulpverlening gewerkt. Vanuit verschillende behandelgroepen en binnen het omgangscentrum (voor gezinnen in vechtscheiding) heb ik kinderen en hun ouders mogen ondersteunen in hun zoektocht naar een passende oplossing bij hun vraagstuk.

Voor Sterrig ben ik  opnieuw de studieboeken in gedoken om mezelf te specialiseren.

  • Taaldans® en Rekendans® docent
  • Kindermassagecoach opleiding gevolgd bij Praktijk de Regenboog
  • AMT kindertrainer (training ‘Aandacht Werkt!’) Academie voor Mindful teaching – Eline Snel
  • Kinderyoga opleiding gevolgd bij Jip & Jan academie van Helen Purperhart 2015
  • Tieneryoga opleiding gevolgd bij Jip & Jan academie van Helen Purperhart 2015
  • MBSR (mindfulness training gevolgd voor volwassenen) 2015
  • Yogadance teacher – Parent and child (yogadans docent voor kinderen en families) 2014
  • SPH 2005 – 2008
  • SPW 2001-2005

Ontwikkeling

Als professional vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Zo blijf ik me verdiepen door vakliteratuur te lezen en blijf ik me ontwikkelen door bijscholing te volgen. Bij zowel de Jip & Jan academie als de Academie voor Mindful Teaching is het verplicht om bijscholingen te volgen als ik mijn certificaten up to date wil houden. Ik vind het belangrijk om me door anderen te laten inspireren en van anderen te leren. Dit is o.a. waarom ik me heb aangesloten bij het samenwerkingsverband Team Samen Sterk. Iedere zes weken zitten we om de tafel voor intervisie met elkaar.

Youtube

Sinds eind 2015 heeft Sterrig ook een YouTube kanaal. Hier staan video’s op over de diensten die wij aanbieden maar ook complete kinderyoga, peuterdans, hatha yoga en zwangerschapsyoga lessen. Het kanaal begint steeds meer in populariteit te groeien! Op moment van schrijven zitten we op 980+ subscribers en ruim 190.000 views.

Bewaren