Massage

De massage die Sterrig biedt is gericht op ontspanning en balans. Kinderen doen de hele dag door prikkels op. Alle indrukken van de dag worden ook in het lichaam opgeslagen. Het masseren helpt bij het loslaten van deze indrukken. Kinderen met buikpijn klachten, moeite om in slaap te vallen, hoofdpijn, moeite met eten, boos zijn. Massage werkt voor een grote diversiteit aan klachten.  Voor kinderen kan het spannend zijn om door een ander aangeraakt te worden. Daarom is de ouder er ook bij of in de nabijheid tijdens de massage. Ook kan er gekozen worden voor een opbouw. De massage bestaat uit drie onderdelen, hoofd-buik-voetmassage. Er kan in eerste instantie ook gewerkt worden met een voetenbad en een hoofdmassage en dat er dan opgebouwd wordt naar de gehele massage.

Kindermassage

Lichamelijk contact tussen ouder en kinderen is ontzettend belangrijk. Zo leren kinderen van jongs (baby) af aan waar hun lichaam stopt en dat van een ander begint. Ze ervaren een lichaamsgrens en dat is het begin van grenzen ontwikkelen. Lichamelijk contact is ook hoe we onze liefde tot kinderen kunnen uiten, een knuffel omdat je de ander lief vindt of omdat het troost biedt. Met massage kun je het kind ontspanning en ontlading bieden. Je geeft het kind een positief lichaamscontact mee. Het sterkt kinderen in hun lichaamsbewustzijn en hun zelfbewustzijn. Stress neemt af en er treed een diepe ontspanning op. Sterrig biedt kindermassage in combinatie met aromatherapie. In de nabije toekomst gaat Sterrig ook opleidingsavonden of een weekend bieden waarin ouders/ verzorgers/ professionals zelf een massagecursus kunnen volgen. Mocht het masseren een positieve uitwerking bieden op het kind, dan is het het allermooist dat ouders dit hun kinderen zelf thuis kunnen gaan bieden.

Massagecoach

Massage helpt bij ontspanning van hoofd en lijf, het helpt bij een diversiteit aan klachten. Vanuit de holistische visie kijken we ook naar het ontstaan van de klacht. Zodat dit ook aangepakt kan worden. Zodat de massage niet een tijdelijke oplossing is, de oorzaak van de klacht wordt dan ook aangepakt. Als coach zullen we in gesprek gaan met het kind en ook met de ouders. Ook kunnen we ouders betrekken bij het massageproces. Als ouders kun je een aantal grepen uit de massage leren waardoor je er thuis mee verder kan.

Aromatherapie

Ondersteunend aan de massages werken we met aromatherapie. De massageolie die we gebruiken daarin zijn de aroma’s citroen-limoen-mandarijn of lavendel in verwerkt. Iedere aroma heeft zijn eigen werkzame factoren. Zo brengt citroen energie en ruimte in je hoofd. Waar lavendel juist voor ontspanning zorgt. Onderdeel van de aromatherapie kan zijn dat er gewerkt wordt met een wrijfolie. Deze kan onder de voeten aangebracht worden. Dit is een prikkeltherapie waarbij het kind een aantal weken de werkzame factoren van de olie via de voeten binnen krijgt. Ook kunnen de aroma’s thuis gebruikt worden in een oliebrander of juist in bad.

Tarieven

De massages kunnen op locatie gegeven worden of op de locatie van Sterrig.

Een massage consult  60 minuten €35

De massage zijn zowel mogelijk voor kinderen als voor volwassenen.

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie? Bel, apptweet of mail en we proberen zo goed en zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden.

LET OP: Het komt met enige regelmaat voor dat mijn antwoord in jou spambox beland. Vooral bij hotmail / live / outlook.com mail adressen. Ik reageer doorgaans binnen 24 uur, dus mocht je het niet vertrouwen app / sms / bel of stuur mij een persoonlijke bericht via Facebook.

2 gedachten over “Massage”

Reacties zijn gesloten.