Hoe twijfels veranderen in blijdschap

bloemen

Drukke dagen waren het afgelopen weken. Elke minuut werd nuttig besteed. Ondanks met regelmaat een heel ontspannen werkomgeving, in de luie stoel voor de houtkachel… Begon het me afgelopen week toch zwaar te vallen. Moe en niet helemaal 100% modderde ik de week door. Ik gaf me volledig op de momenten dat ik het wilde en vervolgens ging ik weer in de doormodder stand. Als ik moe ben begin ik te twijfelen. Doe ik het wel goed, voelen mensen zich geholpen, zijn mensen tevreden over mijn diensten? Kritische vragen die ik mezelf stel en die me onzeker maken.

Op vrijdag begon mijn week te veranderen. Want op vrijdag voelde ik me zo trots! De kinderen van de training ‘Aandacht werkt!’ haalden hun diploma. Het laatste trainingsmoment was geweldig! We dansten samen door de ruimte en maakten de gymzaal klaar voor de diploma uitreiking. De meiden werkten zo goed samen, ze versleepten als een team de banken door de ruimte. Ik kreeg cadeautjes en hele dikke knuffels. Ik was zo blij verrast, ik had helemaal geen cadeautjes en dikke knuffels verwacht. De meiden waren stuk voor stuk trots op hun diploma en ook blij verrast met een cadeautje van mij. Vol energie ging ik weer naar huis.

Zaterdagochtend werd ik tijdens de ouder&kind yoga verrast met bloemetjes door een kindje. De les was in het thema herfst en met behulp van een parachute lieten we de herfstblaadjes door de lucht dwarrelen. De gezichten van de kinderen, onbetaalbaar. Enthousiast, verwonderd, blij, zoveel plezier hadden ze met elkaar. De ouders die genieten van hun kinderen, de kinderen die genieten van het spel. Ik krijg er nog een grote lach van op mijn gezicht.

Zaterdagmiddag heb ik weer een workshop illustreren kunnen geven. Door technieken aan te reiken lukte het de deelnemers om mooie resultaten op papier te krijgen. Wat ze zelf niet gedacht hadden… Het ontstond uit hun eigen handen. ’s Avonds laat plaatste één van de deelnemers mijn eerste recensie op facebook. Yes! Riep ik enthousiast. Want het maakt me zo blij als dat wat ik bedoel uit te dragen slaagt. De volgende dag ontving ik foto’s van nieuwe getekende resultaten. Een enthousiaste deelnemer die al druk aan de slag was geweest.

Zondagochtend ik werk mijn mail even bij en daarna klap ik de laptop dicht. We gaan er een dagje op uit. Ineens merk ik op dat de afgelopen werkdagen me ontzettend goed hebben gedaan. Weg zijn de twijfels en weg zijn de kritische vragen. Ik ben trots, blij en dankbaar. Dankbaar voor de afgelopen dagen, de enthousiaste ouders en kinderen die ik heb gezien én de gezellige middag met de deelnemers aan de workshop. Iedereen bedankt voor het aanwezig zijn en me laten voelen dat het goed gaat.

Nu ben ik nog steeds moe en is het duidelijk tijd om met mijn dochter te genieten van de herfstvakantie. En er staan echt nog wel werkafspraken in mijn agenda en er sluimeren nog lijstjes met klusjes. Toch ga ik eerst even ruimte inbouwen om op te laden, zodat ik na de vakantie weer vol energie aan de slag kan. Duurt het langer dan 24 uur voordat ik reageer op mijn mail of ben ik niet direct te bereiken. Dan weet je dat ik een beetje aan het vakantie vieren ben. Voor allen die ook vakantie hebben, fijne vakantie!

cadeautjes

1 gedachte over “Hoe twijfels veranderen in blijdschap”

Geef een reactie