Babymassage

De babymassage cursus is nu ook online te volgen.

Babymassage is een ontspannende en liefdevolle manier om je baby te leren kunnen. Met het masseren van je baby kun je al vroeg beginnen. Naast ontspanning van je baby heeft massage nog vele andere voordelen. Het kan helpen bij darmkrampjes, bij onrust of veel huilen en het heeft een positief effect op het slaappatroon van je kindje.

Een massage kan voor je baby in het begin wel wennen zijn. Iedere handeling die jij doet is voor de baby een prikkel om te verwerken. Hoe vaker je het doet, des te eerder zal de baby het gevoel herkennen. Ook het hanteren van een vaste ritme en vaste handelingen helpen hierin. Tijdens een workshop babymassage kun je dit leren.

Ga naar tarieven of meld je aan voor de online babymassage cursus

Voor wie?

De babymassage workshop is voor iedere baby geschikt. Ieder kindje is gebaat bij huidcontact en aandacht van een ouder of verzorger. Ook als je kindje ouder wordt kan dit nog een fijne activiteit zijn voor jullie samen.

In het speciaal kun je babymassage ook inzetten voor baby’s

 • die onrustig/ huilerig zijn
 • die veel krampjes of juist constipatie hebben
 • die slecht of moeilijk in slaap vallen
 • die regelmatig ziek zijn
 • die te vroeg geboren zijn
 • met een keizersnee geboren zijn
 • die in een couveuse hebben gelegen

Waarom babymassage?

De voordelen van aanraking en massage zijn;

 • het versterkt de band tussen ouder en baby
 • door aanraking word je baby word zich bewust van zijn lichaam
 • het brengt ontspanning voor zowel de ouder als de baby’tje
 • het vermindert krampjes
 • het heeft een positief effect op het immuunsysteem
 • het kan helpen bij het doorkomen van tandjes
 • je krijgt meer zelfvertrouwen in de omgang met je kindje
 • je bevorderd een regelmatig slaappatroon
 • je baby ervaart een gevoel van geborgenheid en veiligheid

Wil je er meer over weten? Lees dan hier over wat en waarom Babymassage.

Babymassage bij Sterrig

Tarieven

De cursus shantala babymassage word groepsgewijs aangeboden. Een groep kan van start gaan bij minimaal 3 deelnemers. De cursus babymassage kost 75 euro. In sommige gevallen wordt de babymassage cursus (deels) vergoed door de zorgverzekeraar, op de factuur staat ook de AGB code vermeld. De online cursus kost €40. Bij de cursus inbegrepen zit  een reader en flesje massage olie.

Cursus shantala babymassage

Tijdens de cursus komt de groep 3 keer bij elkaar en leert de volledige shantala babymassage. De massage is in stukken opgedeeld zodat je baby stapsgewijs kan wennen aan de massage. De tweede keer herhaal je het eerste gedeelte en bouw je de massage verder uit. De herhaling maakt voor jezelf dat je de handelingen makkelijker onthoud.

Inbegrepen bij de prijs zitten een reader én een flesje massageolie zodat je direct thuis verder kunt met de massage. Tijdens de cursus is er ook koffie en thee voor de deelnemers en iets lekkers.

Tijdens de cursus wordt naar keuze door de groep ook iedere bijeenkomst een thema besproken. Bij aanmelding wordt een volledige lijst met thema’s gestuurd waarin je een voorkeur kan aangeven. Thema’s waar je aan kan denken zijn; dunstan babytaal – dragen – darmkrampjes – slaap-waakritme.

Verschillende zorgverzekeraars hebben babymassage opgenomen in hun pakket. Het kan zelfs 100% vergoed worden. Neem contact op met je eigen zorgverzekeraar om hier naar te informeren.

Cursus data: 26 augustus, 2 en 9 sept. Tijdstip 10:30 of 11:30

Online cursus shantala babymassage

We bieden de cursus ook aan op ons online platform. De kosten hiervan zijn 40 euro. Je ontvangt dan een reader + massageolie bij je thuis en krijgt toegang tot het platform om de video’s te bekijken waarin Nynke je stap voor stap uitlegt hoe je je baby kan masseren.

Interesse?

Heb je vragen of wil je graag een cursus volgen? Laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op. We hebben geen standaard data wanneer een cursus van start gaat, bij interesse kijken we samen naar de mogelijkheden. Mocht je al specifiek interesse hebben in de online cursus of juist de cursus in de studio dan kun je dit al aangeven in het formulier.

  LET OP: Het komt met enige regelmaat voor dat ons antwoord in jou spambox beland. Vooral bij hotmail / live / outlook.com mail adressen. We reageer doorgaans binnen 48 uur, dus mocht je het niet vertrouwen app / sms / bel of stuur ons een persoonlijke bericht via Facebook.

  Naam

  Adres

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Eventuele vraag / opmerking