Baby Pret

Baby Pret is er voor baby’s tussen de 3 maanden en tot dat ze kunnen lopen. De grootste motorische ontwikkeling gebeurt in deze maanden. Een baby gaat van liggen naar uiteindelijk staan en lopen. Baby’s hebben van nature behoefte om te bewegen en ontwikkelen zich ook door beweging. Minstens zo belangrijk is de ontspanning en rustmomenten voor jonge kinderen. Zodat ze ruimte hebben om de opgedane prikkels te verwerken. Baby pret is een combinatie van deze twee. Het gaat om spelenderwijs samen in beweging zijn én samen ontspannen. In de baby pret lessen krijg je iedere keer weer opnieuw inspiratie voor beweegspelletjes en massage die je thuis ook met gemak kunt doen. Zo kun je elke dag een ‘quality-time’ moment met baby beleven.

Beweging
De beweging zal bestaan uit houdingen die gebaseerd zijn op yogahoudingen. In combinatie met bewegingen uit de babygym. Dit op een speelse manier aan de hand van muziek, het zingen van liedjes of met opzeg rijmpjes. Verwacht geen ingewikkelde houdingen of moeilijke bewegingen.  Het is op een speelse manier samen in beweging zijn, waar je samen van zult genieten.

Ontspanning
De ontspanningsmomenten zullen bestaan uit korte massages en samen knuffelen. De massage bevordert bij de baby zijn lichaamsbesef. Waar begint mijn lijf en waar stopt mijn lijf. Je baby raakt door massage’s vertrouwd met zijn eigen lichaam. Door het ontvangen van een massage maakt de baby het hormoon oxytocine aan. Ook wel het knuffelhormoon genoemd. Naast dat de baby van dit hormoon ontspant zul jij als gever van de massage ook dit hormoon aanmaken en ontspannen.

Online les

Lekker thuis aan de slag met deze baby pret lessen? Dat kan! Nynke heeft voor jullie 3 hele lessen opgenomen. Zo kun je vanuit jouw woonkamer de baby pret lessen zo vaak doen als jij wilt. Want je baby is dol op herhaling en zal de spelletjes en oefeningen gaan herkennen. Je krijgt van ons toegang tot mijn Sterrig. Daar zul je 3 video’s vinden en nog wat tips voor thuis.

In de studio

Natuurlijk is het mogelijk om in de studio de baby pret lessen te volgen. Dit bieden we aan op maat. Stel je bent met een groepje net weer ouders geworden en jullie willen graag samen naar de studio komen voor een losse les of een aantal lessen, dan is dit mogelijk. Of bijvoorbeeld met je zwangerschapsyoga groepje. Of wie weet heb je een ander voorstel. Leg het ons gerust voor, dan kijken wij met jou naar de mogelijkheden.

Tarieven

Kom je in de studio betaal je €12,50 per les. Voor 3 lessen in de online omgeving van Mijn Sterrig betaal je €22,50.

Docent

De baby pret docent is Nynke Tjeerdsma .

Mijn naam is Nynke Tjeerdsma. Ik woon met mijn dochter en zoon in Wolvega. In 2004 heb ik mijn HBO Verpleegkunde diploma gehaald en sindsdien werk ik in de Isala Klinieken in Zwolle. Al tijdens mijn opleiding ging mijn interesse uit naar de jeugdzorg. Zo heb ik tijdens de opleiding op de kinderafdeling gewerkt en stage gelopen op het consultatie bureau. De keuze om een eigen praktijk met activiteiten rond baby’s te starten was dan ook erg logisch. Sinds december 2012 ben ik mijn eigen praktijk BabyBalans Wolvega begonnen. Mijn activiteiten zijn: babymassage, dunstan babytaal, draagconsulten en sinds kort baby yoga.

Waar

Sterrig
Steenwijkerweg 1
8471KV Wolvega

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie? Bel, app, tweet, mail of vul onderstaand formulier in en we proberen zo goed en zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden.

  LET OP: Het komt met enige regelmaat voor dat mijn antwoord in jou spambox beland. Vooral bij hotmail / live / outlook.com mail adressen. Ik reageer doorgaans binnen 24 uur, dus mocht je het niet vertrouwen app / sms / bel of stuur mij een persoonlijke bericht via Facebook.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Eventuele vraag / opmerking