Kindercoach

Coaching is een laagdrempelige en kortdurende vorm van hulp. Het liefst zien we alle kinderen en tieners onbezorgd door het leven gaan. Helaas is dit niet altijd het geval. Kinderen zijn kwetsbaar en kunnen moeilijke situaties in hun leven tegen komen; een echtscheiding, een verlies, ziekte van een ouder of van zichzelf. De ontwikkeling van het kind loopt niet altijd vanzelfsprekend. Zo kunnen kinderen moeite hebben in het aangaan van sociale contacten, zich geen raad weten met hun boosheid, zich onzeker voelen, moeite hebben met concentreren of juist met in slaap vallen. Ook is het mogelijk dat een kind een diagnose krijgt en vragen jullie je nu misschien af hoe het verder moet. Dit is zomaar een willekeurige opsomming.

Wat je vraagstuk, puzzel of probleem ook is, Sterrig wil altijd samen met jullie onderzoeken of het coachen een passende vorm van hulp is.

Dit filmpje van Centrum Tea Adema laat zien wat kindercoaching is.

Tarieven

Kennismaking
Een eerste kennismaking kan telefonisch of juist met een kopje thee of koffie. Het is net wat het beste bij je aansluit. Een kennismaking duur ongeveer een half uur. Sterrig vertelt over de werkwijze en natuurlijk zul je ook kennismaken met de coach. Een kennismaking is vrijblijvend en vanuit hier zal ook gekeken worden of coaching een geschikte hulpvorm is.

Intake €30 
De intake is een kennismaking met elkaar en de ruimte waarin de sessies plaats zullen vinden. Er zal direct gewerkt worden met een creatieve werkvorm om op die manier o.a. de hulpvraag in kaart te krijgen. Aan het einde van de intake wordt besloten of én hoe we verder zullen gaan.

Sessie €55
Sessies kunnen wisselend plaats vinden met alleen het kind, alleen de ouders of gezamenlijk met ouders en kinderen. Na iedere sessie zullen kind en/ of ouders een opdracht meekrijgen om thuis mee aan de slag te gaan.

Zowel de intake als een sessie duren ongeveer een uur. Van iedere sessie wordt een verslag gemaakt die ouders, en naar de gelang de leeftijd van het kind ook het kind, via de mail ontvangen. Afhankelijk van de afspraken die gemaakt worden bij de intake kan er voor gekozen worden om per sessie een factuur te ontvangen óf aan het einde van de maand voor de sessies die in die maand zijn afgenomen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om coachsessies vanuit Sterrig vergoed te krijgen bij zorgverzekeraars.

Klik hier om naar het aanmeld formulier te gaan en ik neem geheel vrijblijvend contact met je op.

Waar

De coachsessies vinden plaats in mijn praktijk die gevestigd is in Wolvega

Sterrig
Steenwijkerweg 1
8471KV Wolvega

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie? Bel, apptweet of mail en we proberen zo goed en zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden.

Gecertificeerd Kindercoach

Door de Jip & Jan academie ben ik in juni 2015 gecertificeerd Kindercoach. Bekijk mijn inschrijving in het Jip & Jan register.

2 gedachten over “Kindercoach”

Reacties zijn gesloten.