Baby Yoga

Baby Yoga is er voor baby’s tussen de 3 maanden en tot dat ze kunnen lopen. De grootste motorische ontwikkeling gebeurt in deze maanden. Een baby gaat van liggen naar uiteindelijk staan en lopen. Baby’s hebben van nature behoefte om te bewegen en ontwikkelen zich ook door beweging. Minsten zo belangrijk is de ontspanning en rustmomenten voor jonge kinderen. Zodat ze ruimte hebben om de opgedane prikkels te verwerken. Baby yoga is een combinatie van deze twee. Het gaat om spelenderwijs samen in beweging zijn én samen ontspannen. In de baby yoga krijg je iedere keer weer opnieuw inspiratie voor beweegspelletjes en massage die je thuis ook met gemak kunt doen. Zo kun je elke dag een ‘quality-time’ moment met baby beleven.

Beweging
De beweging zal bestaan uit houdingen die gebaseerd zijn op yogahoudingen. In combinatie met bewegingen uit de babygym. Dit op een speelse manier aan de hand van muziek, het zingen van liedjes of met opzeg rijmpjes. Verwacht geen ingewikkelde houdingen of moeilijke bewegingen.  Het is op een speelse manier samen in beweging zijn, waar je samen van zult genieten.

Ontspanning
De ontspanningsmomenten zullen bestaan uit korte massages en samen knuffelen. De massage bevordert bij de baby zijn lichaamsbesef. Waar begint mijn lijf en waar stopt mijn lijf. Het raakt door massage’s vertrouwd met zijn eigen lichaam. Door het ontvangen van een massage maakt de baby het hormoon oxytocine aan. Ook wel het knuffelhormoon genoemd. Naast dat de baby van dit hormoon ontspant zul jij als gever van de massage ook dit hormoon aanmaken en ontspannen.

Lestijden

1x in de twee weken op Vrijdagochtend van 09:00 – 09:45

Tarieven

Een proefles yoga kost 5 euro. Wil je graag blijven komen dan kun je een leskaart aanschaffen. Er zijn leskaarten voor de yoga met vijf lessen voor € 38,75 of tien lessen voor € 77,50. Dit betekent dat je €7,75 per les betaalt. Voor de baby yoga gaat er 1 les per keer van je leskaart voor één volwassene en één baby samen.

Docent

 

De baby yoga docent is Nynke Tjeerdsma van Baby Balans Wolvega.

Mijn naam is Nynke Tjeerdsma. Ik woon met mijn dochter en zoon in Wolvega. In 2004 heb ik mijn HBO Verpleegkunde diploma gehaald en sindsdien werk ik in de Isala Klinieken in Zwolle. Al tijdens mijn opleiding ging mijn interesse uit naar de jeugdzorg. Zo heb ik tijdens de opleiding op de kinderafdeling gewerkt en stage gelopen op het consultatie bureau. De keuze om een eigen praktijk met activiteiten rond baby’s te starten was dan ook erg logisch. Sinds december 2012 ben ik mijn eigen praktijk BabyBalans Wolvega begonnen. Mijn activiteiten zijn: babymassage, dunstan babytaal, draagconsulten en sinds kort baby yoga.

Waar

Sterrig
Pieter Stuyvesantweg 40
8478 HE Sonnega

Praktische informatie

Yogamatten zijn aanwezig. Het is fijn als het kind zelf een grote badhanddoek meeneemt om er overheen te leggen. Laat het kind soepel zittende kleding dragen waar je lekker in kunt bewegen. Ook voor jezelf is het fijn om soepel zittende kleding te dragen, zodat je plezierig op  de yogamat zit.

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie? Bel, app, tweet, mail of vul onderstaand formulier in en we proberen zo goed en zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden.

LET OP: Het komt met enige regelmaat voor dat mijn antwoord in jou spambox beland. Vooral bij hotmail / live / outlook.com mail adressen. Ik reageer doorgaans binnen 24 uur, dus mocht je het niet vertrouwen app / sms / bel of stuur mij een persoonlijke bericht via Facebook.

Voornaam

Achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Eventuele vraag / opmerking